Janotka Vloženo 10. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2019 Potřebuji vyměnit volnoběžku na alternátoru na Fabia I. 1.9SDI a mám dva dotazy. 1. Jde to i bez vyndání alternátoru z motového prostoru? Přijde mi, že mezi volnoběžkou a karoserii je málo místa. 2. Jde vonoběžku povolit bez speciláního torxu s vnějším tisicihranem? Pokud ano jak a pokud ne jaký rozměr torxu a toho tisicihranu mám shánět? Předem děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 10. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2019 Pochybujem, altik von, pneumaticky razovy utahovak, dobry orech z goly. Tisichran teoreticky treba na utiahnutie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janotka Vloženo 11. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2019 (editace) Dik za info. Nicméně ten tisícihran je podle mého potřeba na to, aby se dala volnoběžka povolit, protože volnoběžka je přišroubována na osu rotoru altiku, čili je třeba nějak zabránit protáčení rotoru alternátoru což dělá právě ten tisícihran na volnobězce, která se jinak samozřejmě protáčí. Tady to maník měnil bez demontáže , ale je to veze s klimou a já bych se vsadil, že mám alternátor níže a volnoběžka je hned naproti karoserie respektive tomu "žlabku" na ní a on nikde nepše že by sundaval zavěšení motoru na této straně a motor zespodu zvedal. Aby toho nebylo málo tak, se podle všeho alternátory dělají s "dírou" bud na Torx T50 nebo na také na "tisicihran" přesněji XZN M10 . Editováno: 12. Listopad 2019, autor: Janotka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.