Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

tak som cez vikend sa rozhodol vymenit brzdovu kvapalinu, vsetko v pohode, len neviem akym stylom sa meni v spojkovom okruhu, ventil som nasiel je niekde pod baterkou, ale nijako som z neho nevedel dostat staru kvapalinu von. Nemenili ste to niekto?.

daka mato

Vloženo

Na převodovce je spojkový válec s plastovým (!) odvzdušňovákem, na něj nasaď hadičku připrav si sedmičku klíč, povol, manželcě v autě řekni ať šlápne na spojku a až bude mít pedál dole tak utáhni odvzdušňovák. Takhle to dělejte až vytlačíš cca deci kapaliny.

Dolej do nádobky a hotovo :)

Vloženo
Na převodovce je spojkový válec s plastovým (!) odvzdušňovákem, na něj nasaď hadičku připrav si sedmičku klíč, povol, manželcě v autě řekni ať šlápne na spojku a až bude mít pedál dole tak utáhni odvzdušňovák. Takhle to dělejte až vytlačíš cca deci kapaliny.

Dolej do nádobky a hotovo :)

Mně v origo servise odmítli vyměnit kapalinu ve spojce s odůvodněním, že se často láme ten odvzdušňovák a pak se musí kupovat celý válec. Řek jsem jim ať to vymění i přes toto riziko tak na mě vytasili, že nákradní válec nemají skladem a že bych musel pokud by orvali šroub nechat auto v servise atd atd atd.

Říkali, že normálně se brzdovka ve spojce nemění, že to nedělají. Nedonutil jsem je vyměnit ji.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Celý hlavní pracovní válec stojí zhruba 2.5 litrů. Odvzdušnovák samostatně neprodávají. Nevím proč. Kdyby se ulomil tak ho lze i tak přece vyměnit nebo ne?

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)
Nemáš knihu Fabia Jak na To?

nemam kde ju zohnat...da sa kupit ?...aka kniha je najlepsia je ich viac.....kde na slovensku ju dostat vsade je vypredana ? :(

Editováno: , autor: TiGeRZ
Vloženo
kolko korun pytaju za vymenu ? + samozrejme brzovu kvapalinu  :D

190,- vymena 222,- kapalina + DPH. ...zhruba.

Já jsem platil komplet práce + materiál do tří stovek.

Vloženo
Nemáš knihu Fabia Jak na To?

nemam kde ju zohnat...da sa kupit ?...aka kniha je najlepsia je ich viac.....kde na slovensku ju dostat vsade je vypredana ? :(

ja som to objednal kedysi na www.dunaj.sk

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

hosi poprosil by som nejaky strucny popis vymeny brzdovej kvapaliny(nakomplet) co treba robit, co najskor spravit a podobne, kolko je vlastne v okruhu ? Dakujem........... knihu ako sa to robi este nemam :( chcem si to spravit sam.

Editováno: , autor: TiGeRZ

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...