Září 11, 200816 r Skusal som to uz skor, ziadny vplyv. Niekedy nenastartuje ani hned po zhasnuti kontroliek, ani ked pockam dlhsie..
Září 11, 200816 r No veď.....to isté, predtým mií WAG hlásil sondy, ked mi to robilo, teraz že snímač G 40, klukovka/vačkový hriadel. Ide ma s toho švihnút....Ráno normálne naštartujem, na prvé brnknutie, normálne sa rozbehne a kým prídem na najbližšiu križovatku, tak sa to trocu zohreje a len sa modlim aby nešlo nič po hlavnej. Samozrejme že pojde. Tak musim dat prednost a zastat. Jasne že to zdochne....aaaaaa potom možeš točit a štartovat do nemoty a nič...len počúvat ako všetci za tebou trubia....Fak neviem čo je s tým :feve:
Září 12, 200816 r Dnes som skusobne odpojil čidlo vačkového hriaela/ nejaká dobrá duša tu o tom písala/, že to može byt v tom.RJ totiž porovnáva udaje otáčok kluk.hriadela a vačkového hr. a potom upravuje činnost motora. je zaujmavé že po odpojení konektora žiadna zmena. Rozmýšlam či je čidlo vadné, lebo mi to vypisuje Wag. V priebehu týždna, ked budem mat viac času sa skusim pozret na to čidlo, vybrat ho a uvidíme . Zatial......
Září 19, 200816 r Dakujem za info Johnny. Cidlo teploty motora. Naozaj sa Fabia chovala presne ako si opisoval. Na moju ziadost mi v servise vymenili cidlo teploty motora (nezistili ani nevedeli prist na chybu). Po vymene auto startuje bez problemov. Informacia pre vsetkych na Fore. Chyba sa prejavovala po cca 1-1,5hodine ked bol motor este vlazny(zalezalo od vonkajsej teploty). Najviac sa mi to prejavovalo, ked bolo vonku viac ako 23°C. Starter tocil ale nenastartovalo (horuci a studeny motor bol v pohode). Musel uplne vychladnut. Po viacerych pokusoch sa zachlastal motor. Ked auto konecne vychladlo a podarilo sa nastartovat, tak zo zaciatku (cca 10-15sek.) islo ako traktor a vsade bolo citit benzin. Ked je vonku chladno ako teraz, tak sa chyba ani nemusi prejavit, lebo motor rychlo vychladne. Test na VAG - ziadna zavada. Fabia Combi 1,4 16V 74kW A.M
Říjen 4, 200816 r Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám Fabii 1.4 16V 74kw (auto je z bazaru a na tachometru 105 000km). Nemám ji dlouho a tak netuším, od kdy chyba může být, ale teď v tomto chladném počasí, když startuji studené auto, tak musím asi 30 sekund po nastartování počkat, než vyjedu. Pokud bych chtěl nastartovat a hned se rozjet nebo couvat, auto jakoby chtělo chcípnout a začnou kolísat otáčky (ale nikdy nechcíplo úplně!) . Po 30 sekundách čekání auto jede bez jakýchkoliv závad, cukání, chcípání. Dle přečtení fóra by to mohlo být: - škrtící klapka - lambda před katalyzátorem - čidlo teploty - zapalovací kabely Neměl jste někdo taky takový problém, co já? Mám případně kabel i SW VAG, tak prosím případně rady, kde co mohu přes tento SW změřit a otestovat, co je vadné. Níže přikládám hodnoty naměřené lambdy. Motor_074.bmp Upraveno Říjen 4, 200816 r od technikus
Říjen 6, 200816 r Dakujem za info Johnny.Cidlo teploty motora. Naozaj sa Fabia chovala presne ako si opisoval. Na moju ziadost mi v servise vymenili cidlo teploty motora (nezistili ani nevedeli prist na chybu). Po vymene auto startuje bez problemov. Informacia pre vsetkych na Fore. Chyba sa prejavovala po cca 1-1,5hodine ked bol motor este vlazny(zalezalo od vonkajsej teploty). Najviac sa mi to prejavovalo, ked bolo vonku viac ako 23°C. Starter tocil ale nenastartovalo (horuci a studeny motor bol v pohode). Musel uplne vychladnut. Po viacerych pokusoch sa zachlastal motor. Ked auto konecne vychladlo a podarilo sa nastartovat, tak zo zaciatku (cca 10-15sek.) islo ako traktor a vsade bolo citit benzin. Ked je vonku chladno ako teraz, tak sa chyba ani nemusi prejavit, lebo motor rychlo vychladne. Test na VAG - ziadna zavada. Fabia Combi 1,4 16V 74kW V prvom rade ....Vzduchový filter a sviečky, ale sviečky také ako tam maju íst!!! A.M
Prosinec 14, 200816 r Nemáte někdo foto, kde se to čidlo přesně nachází ?? Díky... Upraveno Prosinec 14, 200816 r od madmanxx
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.