Sportline206 Vloženo 16. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2019 Zdravím všechny... tak mám tady první vážný problém po ujetí 116 000km. Před 3 dny se ráno při odjezdu do práce ozval šíleny zvuk praskání při vytočení rejdu.Začal jsem zjišťovat co onen zvuk jao by loupnutí v určitém stupni vytočení kol způsobuje.A myslím že po prostudování fora je to více než jasné. Převodka řízení.Dnes jsem byl ve Škodovce a jsem objednán na klasickou zakázku zjištění příčiny a nasledného odstranění. :-) Auto je od 4/2019 po dvouleté záruce. Uvidíme ,budume se pokoušet o nějakou kulantní nabídku kulance ze strany Škoda auto.Cena převodky ( řízení) je někde okolo 36000kč. Není to zrovna málo. Je to častý problém i Octavií trojkové řady jak jsem tak koukal. Je to katastrofa aby při takovém směšném nájezdu odešlo řízení. v lednu budu informovat jak se celá situace vyvíjí. Náhrady nejsou,opravné sady též ne,pouze celý nový díl.Máte někdo zkušenost s tímto na Supu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 16. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2019 Znám pána co na Passatu B8, vyměnil 5Q0 řízení 3x během 100.000 km, pak ho to přestalo bavit...vždy se opakovalo, že posilovací účinek bel menší a menší až to skončilo červenou kontrolkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutna Vloženo 14. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2022 (editace) Ahoj, jak to nakonec dopadlo? Řeším obdobný problém. Pokud otáčím volantem při nastartovaném autě a stojím na místě ozve se v jednom místě takové křupnutí (lupnutí, bouchnutí). Pokud zastavím, vypnu zapalování a začnu otáčet volantem v některém místě to zase bouchne. Včera jsem vlez pod auto, abych se podíval na čepy. Čepy OK. Při otáčení volantem jsme našli místo kde to dělá. Přišlo mi to, že to jde z převodovky řízení. K té jsem se nedostal. Vzal jsem tedy za tyčku ve směru jízdy začal s ní hýbat dopředu a dozadu a zvuk se ozval zase. Pak jsem s tyčkou začal otáčet a otáčet s ní jde jen co dovolí krajní čep. Je v pořádku že s ní jde otáčet? Bohužel se nedá k ničemu dostat. Zatím to vypadá na převodovku řízení. Jinak mám Superb III kombi 2015. VID_20221114_095039.mp4 VID_20221114_172635.mp4 Editováno: 14. Listopad 2022, autor: kutna Doplněno video Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dorf Vloženo 28. leden 2023 Sdílet Vloženo 28. leden 2023 Tak mám na svém SIII úplně stejný problém. Celá predni náprava po GO (tlumice, čepy, silentbloky,stbiki s tečkami, čepy rizeni i s tyckama) a stejně to dělá dal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andy8 Vloženo 7. Února Sdílet Vloženo 7. Února Dobrý den, vím že se to tu už několikrát řešilo, ale vždy mi to křupání přišlo jiné, než to moje. Při nižších rychlostech - parkování, jízda na kruháči mi tak jemně křupe ve volantu. Zvuk jde zevnitř a vůbec nevím co by to mohlo být. Před měsícem jsem si nechal vyměnit přední DCC tlumiče a rovnou i horní uložení tlumičů a tak na týden to přestalo a pak to znovu začalo. Dost mě to znervozňuje a nikdo mi nějak není moc schopný říct co by to mohlo být. Měl někdo tento problém a vyřešil ho? Často se setkávám s názorem že to takto ty nový superby mají a že tam stačí něco promazat, ale pak se to znovu objeví. Přikládám i video: Jedná se o 3 superba, facelift, r.v. 2020. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 7. Února Sdílet Vloženo 7. Února Je křupani a křupani. Mám pocit, že u S3 byly problémy přímo s prevodkou řízení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.