Publikováno Leden 22, 20205 r Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Týden zpátky se mi rozletělo turbo, takovým způsoben že se mi roztrhl blok. Sehnal jsem si jiný motor, s turbem, nasadil do auta a spokojeně jezdil. Pak mi nové turbo chytlo olej, motor v omezovači i když jsem měl klíček venku. Udusil jsem motor, sehnal nové turbo, nasadil a sice sepne ale auto úplně krutoextrémně kouří, bíle, smrdí to po naftě. Dusí se, ale jakmile sepne turbo kouří míň a i docela jede. Jde to ruku v ruce s brutálním klepáním motoru. Upraveno Leden 23, 20205 r od Casonim Upraven název tématu.
Leden 22, 20205 r A vo stym si sa prisiel pochvalit? Ked to klepe tak asi bude niekde vola, idealne na ojnici-kluke. Bolo to skontrolovane? Nejaky olej tam ostal po tom behu na olej cez turbo? U tohto motoru predpokladamnide dat dole vana a skontrolovat volu na ojnici aj bez vecsis zasahiv do motora.
Leden 24, 20205 r Autor V 22. 1. 2020 na 16:07, atlan napsal: A vo stym si sa prisiel pochvalit? Ked to klepe tak asi bude niekde vola, idealne na ojnici-kluke. Bolo to skontrolovane? Nejaky olej tam ostal po tom behu na olej cez turbo? U tohto motoru predpokladamnide dat dole vana a skontrolovat volu na ojnici aj bez vecsis zasahiv do motora. Ahoj, nejde mi tak moc o klepání a komfort jízdy, jako o fakt, že to hulí naprosto nepředstavitelně. Nastartuju po ránu a za 30 vteřit se záměnou objeví hřib jak po atomovce, lidi se mě pták jestli maj volat hasiče a další sranda. Potřeboval bych navést jak ujistit co je špatně, skočený rozvody, špatný vstřiky, přidřenej motor já nevím. Vanu jsem měl dole když jsem ten motor nandaval a po zběžných a nijak důkladných kontrolách se to zdá být OK. Mám v hajzlu setrvák, a silembloky, tak klepání přisuzuji jim. Padá do nouze a kouří jako kráva, a já nevím kde hledat chybu, zkoušel jsem odpojit co se dalo,(váha, intrrcooler, řídící vstřik) ale nic nemělo na tu extrémní kouřivost vliv. Kontroloval jsem komplet sání a oleje je tam minimum, je, ale jen tak na zašpinení prstů než aby to vysvětlilo, proć se ten motor chová takhle. Děkuji za reakci
Leden 25, 20205 r Autor Teď jsem s tím po cca týdnu jel a hulí, padá do nouze, a klepe jen pod plynem, na volnoběh a nebo při jízdě z kopce v kvaltu je to OK. Za dva dny budu mít konečně čas motor rozebrat, měnit těsnění pod hlavou, zkontrolovat časování rozvodů a dát jinou chladičovku. Když sundám vanu, tak budu koukat na pěknou kliku, vůli na tom změřim dílenským úchylkoměrem nebo je lepší metoda? Pak budu i vědět co říká diagnostika.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.