Publikováno Leden 22, 20205 r Včera jsem byl u plynaře a ten mi říká že má namontované lpg v dieslovém motoru.Má nějakou velkou Toyotu a že je jeden z mála co to má.Ptal jsem se ho co a jak,tak že prý se to moc neoplatí,že tam je uspora tak 25%,je to tuším Stag a přestavba že stojí něco málo přes 30 tis.Dávám to sem jen jako zajímavost,né jako návod jak ušetřit.Do tohoto bych nikdy nešel,jen mě to zaujalo,že jsem o tom nikdy neslyšel a tady se o tom taky nic nemluvilo.
Leden 23, 20205 r nedávno jsem zaznamenal podobný dotaz na diskuzním fóru firmy neptun-harfa.cz, zde: http://www.neptun-harfa.cz/Diskusni-forum-LPG/3311.html je to příspěvek č. 4263. Technicky to asi možné je, však po městě nejen u nás v Jihlavě jezdí mnoho autobusů na CNG, tak proč by to nešlo na LPG. Ovšem s návratností a ekonomičností provozu to bude asi trochu horší než u benzínu :-(
Leden 23, 20205 r Rob 1 ,motáš hrušky s jablkama...to, že jezdí autobus na CNG je to, že tam není žádný dieselový motor, ale je tam zážehový motor, který spaluje pouze zemní plyn... Diesel Gas je technologie, kde se do naftového motoru přisává do vzduchu, který nasává motor LPG, takže motor má lepší spalování, lepší výkon a produkuje míň emisí, hlavně popílku...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.