Publikováno Leden 29, 20205 r Zdravim Po roku a pol jazdenia som si uvedomil asi nezmysel nastavenie driving modu. Ked sa navoli rezim eco tak pri automate sa zvoli rezim prevodovky E (rychlosti E1,E2,E3) t.j. Pri zdvihnuti nohy z plynu ostane iba rychlost E a zasvieti ECO tip (auto akoby slo na neutral). Pride mi to ako super eko tip kedze auto nebrzdi motor a vie sa pohybovat plynulejsie. Problem ale je ze po vypnuty zapalovania a dalsej jazde sice ostane navoleny ECO Mod ale prevodovka je uz v standardnom rezime D a vtedy ekotip nieje aktivny cize pri zdvihnuti nohy z plynu motor sam brzdy auto (prip.rekuperacia) Mate to aj vy takto odpozorovane ?? Je to original umysel skodovackych inzinierov alebo len nejaka softverova chyba v mojom pripade? Suvisi to nejak s rekuperaciou vlastne? Upraveno Leden 29, 20205 r od Wjencik
Leden 29, 20205 r Ano přesně takhle to plachtění funguje všem, není to žádná novinka a na DSGčkách už to pár let bude. Ale celej zkurvenej eco mod nepoužívám, protože už v Dčku ta převodovka motor dostávají rejži podtáčením. Byť to plachtění není úplně pitomý, občas si to dám na dlouhejch cestách po dálnicích... Upraveno Leden 29, 20205 r od headerTDI
Leden 30, 20205 r Už se to tady mnohokrát na fóru řešilo. Mimo jiné i v režimu eco jde vypnout S/S. A když zauvažujete nad plachtěním. Tak v neutrálu máte pořád spotřebu paliva. sice malou, ale je. A když ti brzdí motor, tak si všimni spotřeby na palubáku. "0".
Leden 30, 20205 r Autor Dakujem za postrehy, slo mi skor o to ci aj vam ten Rezim prevodovky E vypne po kazdej jazde. Lebo podla mna to nieje spravne. Ak raz mam rezim ECO tak aj prevodovka by mala byt v rezime E pri kazdej jazde + plachtenie. Nerozumiem preco sa prevodovka stale vrati do standardneho rezimu D. No a co sa tyka spotreby tak to je pravda ze pri brzdeni motorom je spotreba "0" ale pri posuvani je potom potrebne zase pridat ( ked uz vam auto dost spomalilo) a tam je potom u spotreba vacsia ako pri porovnani plachtenia s obcasnim suchnutim plynu podla potreby pri plynulom posuvani. Chapem sice ze ked je motor spojeny s kolesami ako v rezime D, pomaha to rekuperacii a spotrebe ale naco potom daju do rezimu ECO plachtenie ktore je tam aktivne len pocas jednej jazdy. to mi nedava zmysel prave.
Leden 30, 20205 r Neviem, ako tebe, ale mne sa vzdy aj rezim prednastaveny pocas jazdy (Comfor,Sport, ECO nepouzivam tak neviem) prepne do Normalu.
Leden 30, 20205 r Autor 5 minutes ago, fero182 said: Neviem, ako tebe, ale mne sa vzdy aj rezim prednastaveny pocas jazdy (Comfor,Sport, ECO nepouzivam tak neviem) prepne do Normalu. No tak pozeram ze treba uviest aj model auta a rok lebo pri kazdom motore aute je to inak. Ja mam 2018 Karoq 1.6.TDI style. Napr ja nemam ani mod Comfort iba ECO NORMAL SPORT a INDIVDAL. Citam ze niekomu plachti aj na normale od roku 2019. Ked sa ti vrati stale mod do normalu tak to je asi len zalezitost softveru.
Leden 30, 20205 r Mam model 06/2019 2.0TSI. Comfort je asi ked mas DCC, ale mozno sa mylim. Este je aj rezim snow. Popravde, ale vzdy sa mi prepne vsetko do normalu. Hladal som to aj v návode a tam bolo nieco v tom zmysle napisane, ze to je normalna vlastnost, ako aj start stop ked vypnes.
Leden 30, 20205 r Autor Aj ked je to novsi rok nepripada mi to rozumne stale zadavat rezim pri kazdej jazde. Inak si nuteny jazdit na normal. DCC mam aj ja a co robi ten Comfort len tak zo zvedavosti? Upraveno Leden 30, 20205 r od Wjencik
Leden 30, 20205 r No ja som si tiez myslel nazaciatku, ze personalizacia zahrnuje ulozenie do profilu vsetkych nastaveni, zial som sa mylil. Comfort je taky plavnejsi, prejazdy zakrut v nom sa mi zdaju velmi plynule. Ale tento rezim si davam na dlhe pohodove trasy. Ale zvacsa jazdim aj tak normal, sport.
Leden 30, 20205 r Mám takto samou motorizaci a výbavu, jako ty a DSG. Máš po každém vypnutí a znovu nastartováni nastavenou volbu jakou jsi měl. Akorát, aby ti to jelo v tom modu, tak ho musíš znovu potvrdit. Je to nepochopitelné, ale ŠA dělá spoustu nepochopitelných věcí. Hold někdo nepřemýšlí u práce. Akorát to kazí reputaci dobrých aut.
Únor 8, 20205 r Proboha co je na tom skvělého. Ta volnobězka je úplně na nic. To není karburatorova stodvacitka. Máš větší spotřebu, větší emise, opotrebováváš brzdy. Ještě to někdy je a někdy ne, jak se tomu zrovna chce. Mám 2020, kde je to nevolitelne. Jezdí se s tím příšerně. Další je ukazatel na displeji že to jede na 2 válce. Proboha koho to zajímá? Proč mě to neustálým blikanim odvádí pozornost od pohledu z vpřed když to stejně nijak neovlivnim. Vymýšlejí samé kraviny.
Květen 1, 20205 r Reálně sledovanou spotřebu mám při režimu normal menší (auto jede z kopce za 0l/100km). Pokud vím že potřebuji někam doplachtit přesunu z D na N a plachtím.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.