Publikováno Únor 10, 20205 r Zdravím všechny, Při zařazení jedničky a následnem rozjetí (pouze krokem) pozoruji rachtání - když přidám plyn, tak se mi zdá, že rachtání utichne a slyším jen motor. Závadu přisuzuji vadnému přítlačnemu talíři a bojím se, aby se nerozpadl a nepoškodil něco víc. Auto normálně řadí a se spojkou se rozjedu normalně. Ani neprokluzuje. Máte nějaký nápad? Auto má najeto 97tkm. Skoda Octavia III - 1.6 tdi 85kw - 2017 po fl. Děkuji
Únor 10, 20205 r Na "něco" se spojkou se mně to nezdá. To by se projevovalo pořád a ne jen na jedničku po rozjetí. Po rozjetí se začnou točit poloosy, tak možná něco tam....
Únor 10, 20205 r Autor Přisuzuji to spojce, protože když to táhne motor na jedničku, tak to rachtá, když vyšlápnu spojku a poslouchám, tak to přestane. Tak první věc co mě napadla, je právě spojka. Kdyby to byly poloosy, tak by to rachtalo i pri vyslapnuti spojky, ne?
Únor 10, 20205 r Autor Auto mam krátce. asi dva měsíce, ale jednou se mi stalo, že to ze začátku takhle rachtalo i na volnoběh, když jsem stál na místě. Auto jsem chcípnul a nastartoval a od te doby to na volnoběh nerachtá. Jen když to samovolně táhne motor (krokem bez meho pridavani plynu). Tak nevím.
Únor 10, 20205 r Frekvence rachtání odpovídá otáčkám motoru?? Když motor "zabere", tak se pohne v silenblocích. Nebo něco u řemene od alternátoru a klimatizace .....
Únor 10, 20205 r Autor Přibližně odpovídá , ale když šlápnu na spojku, tak rachtani přestane . Ještě me napadly ložiska v převodovce ? za me se měnil klinovy řemen a nové rozvody s pumpou.
Únor 10, 20205 r Tak to jsem měl na autě taky, že se po sešlápnutí spojky změnil "zvuk od motoru". Přisuzoval jsem to "něčemu" v převodovce nebo u spojkového ložiska. Neřešil jsem to.
Duben 10, 20205 r Autor Takto někdy rachta na volnobeh. Když seslapnu spojku, tak přestane. Při rozjezdu taky rachta. zvuk jde od levého předního kola. IMG_2298.MOV
Červenec 24, 20232 r V 21. 3. 2023 na 11:38, Vavraaa napsal: Zdravím, děje se mi to taky. Našli jste někdo řešení? Díky Zdravim,vyriesili ste to nejak?mam to iste
Červenec 24, 20232 r V 4. 7. 2021 na 23:49, Rado94 napsal: Čauko, mám ten istý popisovany prejav. Vyriešil si to nejako ? Ďakujem Zdravim,mam to iste,vyriesili ste to nejak?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.