jazd Vloženo Pátek v 09:49 Sdílet Vloženo Pátek v 09:49 V 7. 1. 2025 na 16:42, Drincek napsal: Novy kabel na ali,s podporou sfd ma niekto odskusane? 2025 VCDS-PLUS neobmedzuje VIN online VAG HEX V2 PLus hardvérové USB rozhranie pre diagnostický kódovací nástroj VAG COM - AliExpress 34 Čau, zkoušel jsi ho koupit? Funguje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gandi Vloženo Sobota v 11:09 Sdílet Vloženo Sobota v 11:09 Zdravím, mám dotaz. Z minulého auta mi zůstala diagnostická jednotka pro OBD II s Bluetooth ELM327 viz. příloha. Verze čipu tuším 1.5, koupeno na Sunnysoftu před cca třemi lety. Zkoušel jsem ho připojit do O4 Facelift. Mobil se s BT spojil, pak i s řídící jednotkou, ale to bylo asi tak vše. Přes českou aplikaci Car Scanner jsem po připojení zkoušel aktualní data - přístrojová deska, živá data a další a neukazovalo to nic i když to hlásilo připojeno. Když jsem klikl na diagnostické chybové kody tak to dlouho neco načítalo než se zobrazilo spoustu voleb s fajifkou a když po delší době to nabídlo číst, tak se to začalo znovu připojovat a pak jako by něco načítat tak jsem to přerušil, trvalo to dlouho a i kvůli tomu že nefungovala ani ta data - přístrojová deska - otáčkoměr při nastartovaném motoru. Zkoušel jsem i přehodit jiný profil v nastavnení ale moc se to nezmenilo. Má někdo tuto diagnostiku a funguje mu i na O4 po faceliftu? Vím že nové modely mají nové zabezpečení, tak jsem jen chtěl vědět jestli to někomu funguje a dokaže to alespon něco vyčíst - případně smazat, nebo něco dělám špatně. Děkuji za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peet95 Vloženo včera v 13:19 Sdílet Vloženo včera v 13:19 Díky SFD2 je OBD zástrčka v tuto chvíli k ničemu a to i na čtení živých dat (drtivá většina bran je uzamčená). Jakékoliv informace lze načítat v tuto chvíli primárně jen pomocí oficiálních diagnostik (VCDS). Dle mých informací na to v dílnách dost často nadávají, protože čekají poměrně dlouho na kontrolní součty, které SFD2 vyžaduje při jakékoliv změně/zápisu. Zároveň v rámci některých fór na toto téma jsme viděl už víckrát informaci, že každé připojení si jednotka pamatuje, tudíž pokud by se vyskytnul jakýkoliv problém, mohl by autorizák odmítnout např. uplatnění reklamace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moik Vloženo před 14 hodinami Sdílet Vloženo před 14 hodinami Stáhni si na android z Play apku s názvem ELM327 identifier. Ten ti otestuje to tvý OBD a ukáže, jaké protokoly zvládá. Tenhle ze Sunysoftu jich nezvládá moc. Nevím, co se změnilo po faceliftu, na předfacelift 2021 Octavii to normálně funguje, nejde samozřejmě kodování a nejde Soot ash v DPF, jinak je to stejný jak na Superbu FL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gandi Vloženo před 3 hodinami Sdílet Vloženo před 3 hodinami Jak píše Peet95, změnilo se zabezpečení. Nejde tam ani nic kodovat. ale zkusit to můžu. Hlavně by mě zajímalo jak přejít na pevný interval s olejem a jak potom resetovat tu výměnu. Zatím mám čas, ale postup co je na O4 predface na youtube a vynulování servisního intervalu tady tak už nefunguje. Neví někdo jak se to dá udělat? 30K na olej jezdit nebudu, max. 15 nebo po roku ven. Olej si budu měnit sám. Děkuji za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.