Publikováno Říjen 15, 20204 r Dobrý den, prosím o radu. Motor 2.0 TDI CR CFHC s DSG, r.v.2011, najeto málo, aktuálně cca 70 000 km, olej měněný po 10tis Castrol LL 5W30, studený start pod 5 stupňů cvaká viz. přiložené video. Mohlo by se jednat o hydroštely při tomto nájezdu? Cvakání přestane po ujetí cca 2km. Po výměně oleje, filtru + palivového filtru. Vyjetá nádrž Verva dieselu a zimního VIFu v dvojitém dávkování. Dieselgate neproveden. Děkuji. https://www.youtube.com/watch?v=FsVf5SSw5Ss Upraveno Říjen 15, 20204 r od LukinM26
Říjen 28, 20204 r Autor Vyměnil jsem palivový filtr, natankoval plnou Verva dieselu od Benziny a dolil ještě VIF zimní aditivum. A za 14 dní to už neudělalo ani jednou. Zkoušel jsem si proměřovat korekce vstřiků přes VCDS, kde vím, že to nemusí nic znamenat, spíše orientačně, a hodnoty za studena: Injecion amount 1: -0,22 mg Injecion amount 2 +0,68 mg Injecion amount 3 -0,51 mg Injecion amount 4 +0,32 mg
Říjen 29, 20204 r A to auto máš od nova ? Pokud má reálně 70K km a měníš olej do 20K km, tak není důvod proč by zdvihátka měla cvakat. Jedině že by se ti motor někdy přehřál, třeba kvůli vodní pumpě... nebo vadné olejové čerpadlo ? Ale to není součástka, která by se u TDi CR porouchávala. Upraveno Říjen 29, 20204 r od 15degren
Říjen 29, 20204 r mozem do prazdnej nadrze (dojazd pod 100km) vyliat celu plechovku vifu /500ml/ ? nech sa to poriadne precisti?
Říjen 29, 20204 r Odporucane davkovanie tam mas, podla mna je zbytocne ta tam naliat vsetko. Radsej troska nad udavane davkovanie, ale dlhodobejsie.
Říjen 29, 20204 r a čeho by jsi tim dosáhl ? Je to úplně zbytečně... ostatně celí vif je zbytečný pokud tankuješ normální naftu...
Listopad 10, 20204 r identické cvakanie pri studenom štarte nie však pravidelne avšak väčšinou ak auto stálo dlhšie - kod motora CFHC 2011 2.0 TDI CR 203tkm. použitý motorový olej od 170tkm Castrol LL 5w30 menený cca každých 10-12tkm /predchádzajúci majitel Motul X-clean 5w30/, nafta Slovnaft + VIF pravidelne Riešenie: zmena oleja na Millers Oil 5w30 VW 504.00 / 507.00. - od výmeny už necvaká, naposledy po 4 dňovom státi som bol vážne zvedavý vonkajšia teplota +1,5 po rannom štarte zvuk čistý bez cvakania Ak bol problém v hydr.zdvihátkach, podľa mňa záleží od miery opotrebenia, určite vždy nepomôže len zmena oleja. V servise ma upozorňovali na výmenu zdvihátok + pravdepodobne 2x vačkový hriadeľ, takže skúška so zmenou oleja sa mi zdala vhodnejšia. Uvažoval som či cvakanie/poškodenie zdvihátok nemohla spôsobiť zmena oleja z Motul X-clean na Castrol LL...
Listopad 10, 20204 r Olejem to mechanické poškození určitě nezvrátíš, je tam stále. Vačkovou hřídel učitě měnit nemusíš, leda že by byla vydřena, ale to určitě nebude při 200K km. Vahadla a zdvihátka jsou samozřejmě řešením. Není to o materiálu ale o práci, to bude nejvyšší položka. Čekají tě rozvody, nech to udělat s nimi, není už to takový rozdíl ve výsledné cenně když se to dělá najednou.
Listopad 29, 20204 r Dobrý den asi mám něco podobného olej Castrol LL 5W30 výměny každých 10tis nej 247tis r.2011 nevím co s tím? https://www.youtube.com/watch?v=iXPHzu1cSWA
Květen 5, 20241 r Zdravím mám ten istý problem. Škoda Scout 2012 rovnaký motor. Nalial som tretiu plnú nádrž Slovnaft Premium Diesel +3 krat aditívum od Protectu a robí to stále . Predošlý majiteľ dával Castrol 5w 30 ll ja som dal Shell C 3 5w30. Ak je teplota pod nulou motorom chvíľku trasie asi po 5 minútach ide normálne. Filtre +rozvody vymenene pri 220 000km teraz mám 224 000. Viete mi prosím ešte niečo poradiť.?
Květen 9, 20241 r Vstrekovače skontrolované všetky OK. Idem meniť olej za Total Quartz 5w30 Ineo spĺňa normu a má vyššiu mazivosť. Pokračujem v Protecte do nafty a uvidím. Ozvem sa či sa to zmenilo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.