Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj řeším problém se zadním stěračem.Z ničeho nic mi přestal fungovat.Tudíž sem jako první věc zkusil rozebrat motorek stěrače, uvnitř vypadal v pohodě ani zaseknutý nebyl.Složil sem ho a zkusil ho dat přímo na baterku a točil se v pořádku.Dale sem šel po kabelech u kufru, ale žádný pokroucený/odizolovaný kabel.Poslední co mě napadlo je relé stěraču/cyklovač ovšem po rozebrání deklu nad pedálama sem našel relé,ale žádné od stěračů. Neví někdo kde bych to relé našel ?

Auto je ročník 2012 

Vloženo

Pojistkou bych zacal. Jinak u me pri zapnuti a vypnuti zadniho sterace slysim cvaknuti rele. Ale jak pise mino22, zadne rele zadniho sterace jsem v rozpisu rele nenasel. Ze by bylo primo v BSG/BCM?

Vloženo

Podla schemy je motorcek zadneho stieraca prepojeny s rele B7 a B8. Je mozne ze iba kvoli informacii pre RJ zadn. stieraca, aby sa stieranie zastavilo pri ostrekovani okna. Podla schemy mozes skontrolovat a premeriať vsetky kable. Zo schemy vydiet ze ostrekovač ma 2 rele ale iba jeden motorcek na striekanie. Tym padom na cerpadle bude ventil, ktory pusta vodu bud na predne, alebo iba na zadne sklo. 

IMG_20201101_121436.thumb.jpg.fe8db2121bd6fd34d110e17eaf572e44.jpg

Vloženo

Motorek ostrikovacu ma 2 rele, aby ho slo prepolovat. Kdyz jde plus na jeden jeho kontakt a minus na druhy, ostrikuje predni sklo. Kdyz se poly prehodi, ostrikuje zadni sklo.

Uz zacinam to zapojeni chapat. Ty 2 rele ostrikovacu ovladaji i zadni sterac. I kdyz teda sterac primo nespinaji. Sterac z nich jen bere signaly. Pokud ti funguje ostrikovani, nebude v rele problem.

Vloženo

A muzete mi rici, proc nefunguje zadni sterac pri zapnuti destoveho senzoru??

1) mam O2 (2005) combi s destovym senzorem. Pri zarazeni zpatecky pri desti (jakakoliv citlivost - 1. Poloha) se spusti zadni sterac,

2) mam O2 FL (2009) sedan s destovym senzorem. Pri zarazeni zpatecky pri desti (jakakoliv citlivost - 1. Poloha) se zadni sterac nespusti. Pri zpatecce reaguje  zadni sterac az na maximum stirani (packa uplne nahore). 

Je to vada nebo ne??

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...