Votroubek Vloženo 23. Únor 2021 Sdílet Vloženo 23. Únor 2021 Dobrý den, vlastním 3,5 roku Octavii III s motorem 1,2 TSi 81 kw. Najeto cca 54 tisíc km, auto stále v záruce. Dnes jsem si všiml, že chladící kapalina, která byla od novoty růžová, má nyní výrazně tmavší barvu. Nejdřív jsem si myslel, že je špinavá nádobka, ale tím to nebylo. Po odšoubování víčka jsem se přesvědčil, že barva je opravdu tmavší a uvnitř plavou malinká jakoby "mastná očka". Zápach se mi zdá normální. Díval jsem se i na olej a na měrce i víčku se zdá vše ok (žádná emulze nebo tak něco). Auto funguje zcela normálně, nijak se nepřehřívá. Nevím, jak dlouho to takto je, ale podle mě max. poslední měsíc až dva. Sice jsem občas v garáži napojoval nabíječku teď v zimě, ale kapaliny jsem si moc nevšímal, navíc v šeru. Pokud vím, kapalina byla vloni asi servisem trochu dolévaná, jelikož byla těsně pod ryskou min. V protokolech z prohlídek mám u chladící kapaliny v roce 2019 zapsáno: - 32 °C, v roce 2020: - 25 °C. Dole přikládám fotky (obsah potřeba přiblížit) a ptám se, zda někdo nemáte s tímto zkušenost, resp. jak to vypadá u vás s podobným stářím či nájezdem. Zda je možné, že je kapalina "jen" za hranicí životnosti a neprospěly mrazy nebo zda se obávat většího problému a je v ní třeba olej. Předtím jsem měl Japonce, kde servis kapalinu snad každé dva až tři roky měnil automaticky, tak jsem si ničeho nepatřičného za 8 let nevšiml. Předem díky za rady a postřehy. Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 23. Únor 2021 Sdílet Vloženo 23. Únor 2021 https://forum.skodahome.cz/topic/148256-úsady-v-chladící-kapalině/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.