Přejít na obsah

Klepanie v zabere nad 90km/h

MichalSo

Doporučené příspěvky

Zdravim pani. Som majitel 47 kW AZQ s namontovanym LPG, najazd 287t km. Zacalo sa mi ozyvat spod kapoty pravidelne kovove klepanie a rad by som pocul vase nazory na moznu zavadu.

OPIS: klepnie zacne byt badatelne po niekolkych km pri jazde konstatnou rychlostou nad 90-100 kmh. Ked zastavim, vypnem motor klepanie prestane a opat sa objavi po 10 km. Stalo sa vsak aj to, ze zvuk sa znovu objavil az po 200 km. Klepanie hned zmizne ked vytlacim spojku a taktiez postupne stichne pri zrychlovani, povedzme z 110 na 130. Znovu zacne hned ako ustalim rychlost. Sporadicky sa stane, ze zvuk pretrvava aj ked spomalim na 60kmh a dam motor do zaberu. Vtedy som si vsimol ze klepanie znizi frekvenciu, pricom otacky motora su podobne (60kmh - 3000ot, 110kmh 3500ot). Tu frekvenciu zvuku odhadujem na 15-30 uderov/sek. Neda sa rozoznat strana auta, odkial to moze vychadzat.

CO PREDCHADZALO: pred tym ako som zvuk prvykrat spozoroval som dekarbonizoval motor pripravkom do oleja, cize mam obavy, ze sa to bude tykat ventilov a pod. Taktiez som menil palivovy filter (3bar), sviecky a samozrejme novy olej + filter. Este som cistil vedenie plynov od EGR do sania. Davnejsie boli menene zadne tlmice a manzeta poloosi. Boli merane tlaky valcov - v poriadku.

AKTUALNE ZAVADY/CHYBY: Obcas vyhodi P0172 (bohata zmes), co pripsujem LPG - chystam sa odsledovat. Tiez sa chystam menit odchadzajuci homokinteicky klb.

CHOD MOTORA: po ostatnych strankach v poriadku, kludny volnobeh, standardny vykon nestraca, netrha, zerie minimum oleja, start bez problemov. Po dekarbonizacii (/vymene palivoveho filtra) mam pocit klesla spotreba paliva o 4-5 dcl.

Tak pani, ocenim kazdu vasu radu/tip co by to mohlo byt, pripadne co otestovat aby som problem odclenil.
Pozdravujem vsetkych, ktori sa zapoja.

Miso

Editováno: , autor: MichalSo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...