Přejít na obsah

Klepanie motora 1.4 MPI 50kW

duskos

Doporučené příspěvky

Zdravim,

Uz dlhsiu dobu pocut z mojej Fabie od motora klepotavy zvuk. Ale prejavuje sa len v urcitych otackach, t.z. na neutrale a pri nizsich otackach je to OK,ale pri rozbehu sa v urcitom pasme zacne ozyvat klepot a potom uz pri vysokych otackach to akosi zanikne (alebo ho prevysi hluk motora).

Vyzera to na ventily. Niekto mi odporucil precistit palivovy system nejakym pripravkom. Spravil som to,ale mam pocit,ze to klepe este viac.

Daju sa nejako nastavit ventily, kedze su samonastavovacie???

Alebo to moze byt nieco ine???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

takze motor mi uz neklepe. Bol som v servise a tam zistili,ze mi vraj vypadli 2 matice z vyfukoveho potrubia .Tam, kde sa vyfuk napaja na agregat. Cize mi to netesnilo a potom aj vplyvom vibracii klepalo. Do hlavy mi neslo,ako mi mozu 2 matice len tak odpadnut (klepanie zacalo po servisnej prehliadke 60000km), kde mi okrem ineho aj zatesnovali olejovu vanu, kontrolovali tesnost vyfuku, atd. - neviem, ci mali nejaky dovod odmontovavat vyfuk,ale mam pocit,ze tie matky tam odmontovali a zabudli nahodit spat. Po servisnej prehliadke bol vyfuk kontrolovany este dvakrat - raz po nehode, ked mi menili zadny naraznik a mali tiez skontrolovat tesnost vyfukoveho systemu a druhykrat na zimnej servisnej prehliadke. Vzdy bol vyfuk tesny (podla nich), ale mne sa vzdy zdalo, ze spredu pocut akoby bol vyfuk deravy.Ale myslel som si,ze ked to predsa dvakrat kontrolovali,tak ze vedia co robia.Ale zrejme ho asi kontrolovali len pohladom na zadny tlmic alebo vobec.

Aspon mali tolko charakteru v sebe,ze nechceli odomna peniaze za opravu a za tie dve matice.

Takze asi take servisy tu mame v MI :palec2: (pisal som o Porsche)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...