Vavec Vloženo 4. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2021 Ahoj, rád bych se zeptal na jednu věc. Mám O4 2.0 TDI DSG style Plus s nějakejma dalšíma zbytečnostma a zajímalo by mě, zda se dá nějak dopátrat, co přesně ovlivňuje nastavení jízdních režimů (v režimu individual). V nastavení mám možnost upravit podvozek (normal nebo sport), i když nemám adaptivní, má to nějaký vliv? A další věc pro mě zásadnější je to, že v režimu normal mám pocit, že se autu moc nechce, aby to trochu jelo, je potřeba sešlápnout pedál skoro na podlahu a pak to zase řadí ve vysokejch otáčkách a zbytečně to řve, takž používám pádla Režim sport je o něco lepší ve smyslu nějaké svižnosti a reakce na plyn (alespoň můj subjektivní pocit). Sice točí příšerný otáčky, ale to se dá vyřešit pádlama. Co mě více vadí je, že na režim sport auto strašně agresivně podřazuje a při lehkým brždění tudíž velmi nepříjemně "cuká" (jak to jde z trojky na dvojku, tak to je opravdu nepříjemný.... Dá se najít nějakej kompromis? Je to moje první auto s automatem a tak nějak si nemůžu zvyknout pořád mi chybí cit v levé noze a vadí mi, jak to řadí.... Existuje nějaká varianta, jak si pohrát s nastavením, aby řekněme reakce na plyn byla rozumnější, ale nepodřazovalo to tak nepříjemně? Tuším, že odpověď bude ne, ale spíše chci zjistit, co přesně ovlivňují jednotlivý věci v nastavení (pokud to není nějaký škodovkářský know how...) Ještě jedna věc, těšil jsem se na columbus kvůli navigaci na panelu za volantem. Jsem hloupej, nebo ta navigace nezná firmy a zná jenom adresy? U google maps napíšu firmu, vyberu si trasu a jedu, tady musím hledat adresy, přesně vypisovat a ve finále mě to stejně doveze o 200m vedle.... Nebo jestli máte někdo podobnej problém, budu rád, za nějakej nápad co s tím :) Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 10. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2021 - podvozek: pokud nemáš DCC, tak vliv nemá - to podřazování: ano, to je smysl režimu sport - pokud sešlápneš prudce plyn až k podlaze: ano, to , že to řadí ve vyšších otáčkách, je smysl (rychlejší dosažení vyšší rychlosti) - ne, kompromis se najít nedá (maximálně - při rozjezdech - pečlivější práce s plynem. dá se to dávkovat celkem jemně a auto se pak chová příjemně - ad columbus - normálně firmy zvládá .. naprosto běžně naviguju stylem "mcdonalds", "kfc", a podobně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloop Vloženo 10. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2021 Pokud neni DCC, tak ta volba podvozek ovlivnuje nastaveni systemu XDS+. Ptal jsem s na infolince Skodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.