Přejít na obsah

Nefunguje klima, nesvítí panel klimy

Bubaq

Doporučené příspěvky

Ahoj,

o víkendu mi Oktávka (OIII před FL, 1.6 TDI 77 kW) připravila nepříjemné překvapení. Je to druhé auto v rodině pro ženu, která je na mateřské. Díky mému homeoffice jezdila s mým a se svým autem za poslední rok najezdila naprosté minimum (malé stovky km). Autu je přes šest let. Víkendová cca 200km jízda na stanování byla po dlouhé době první delší trasa. Celý víkend se do auta pořád lezlo, odemykalo se a zamykalo, věčně svítilo vnitřní osvětlení. Třetí den se auto po odemčení rozblikalo jako vánoční stromek - budíky, kontrolky, světla, blinkry atd. rychle blikaly, auto nereagovalo na žádné povely od klíčku nebo startovacího tlačítka. Po cca dvou minutách se podařilo jej vypnout startovacím tlačítkem. Poté už bylo úplně mrtvé.

Takže startovací kabely a nastartovat druhým autem. To se povedlo bezproblémově. Jen se postupně na displeji představovala celá plejáda závad: ESP, tlak v pneu, senzory atd.  Ty během pár minut postupně vymizely. Jel jsem to na cca 30 km projet, aby se baterka dobila. Stačilo to a pak už auto startovalo normálně.

Zůstaly ale dvě podivnosti / závady:

1) Sahara běží na 100 % hned po nastartování, i když je motor úplně studený. Běží naplno bez ohledu na teplotu motoru.

2) Displej klimy je zhasnutý a z jeho funkcí nefunguje nic. Foto je při nastartovaném motoru. Zkoušel jsem resetovací dvojhmat (ofuk+AC), ale bez výsledku. Nijak nereaguje na stisk žádného tlačítka. Kontroloval jsem pojistky, ale všechny jsou ok.

Vím, že bez diagnostiky jsou jakékoliv rady spíš věštěním z křišťálové koule, ale třeba se někdo s něčím podobným setkal. Jsem objednaný do škodováckého servisu, ale ten nejbližší (Vlašim), má termín až za dva týdny. Tzn. kdyby někdo věděl o dobrém a prověřeném neautorizovaném servisu v okolí Vlašimi, Benešova, prosím o tip.

Děkuji

klima.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Takže vyřešeno.

Byl vadný panel ovládání klimy. Auto proto z bezpečnostních důvodů pustilo saharu naplno. Proč, to nevím, možná se v jednotce vyhodnocují informace o teplotách a ty pak řídí výkon sahary.

Cena originálního dílu 17 000 Kč :-(. Ale servis sám nabídnul, že spolupracují s bazarem, kde díl mají. Takže ve výsledku 2500 Kč a měsíční záruka na vyzkoušení. Vše funguje, za mne spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...