Přejít na obsah

Zmatená indikace řazení a kolísání otáček

Slámič

Doporučené příspěvky

Zdravím, čím víc častěji se mi stává toto - jedu dejme tomu na pětku do mírného kopce sedmdesát, rychlost jejen příklad.... Přidám na plynu, začne mi přeskakovat indikace řazení, třeba z té pětky najednou na tři, pak zase hned na pět, motoru začnou kolísat otáčky... Po přidání plynu, nebo přeřazení to zmizí. Připadá mi to trochu podobné jako v tématu prosakovani oleje do spojky. Fabia 3 Combi 1,2 66kw rok výroby 2016. Auto bylo na diagnostice. Nic. Ale to jsem si myslel, že to je dejme tomu snímač otáček motoru.  Za dva měsíce mi končí pětiletá záruka. Díky za postřehy, Marek. 

.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho, jak se indikace řazení chová ve naší Fabii i Citigu, tak funguje na principu porovnání otáček kol a motoru. Za určitých podmínek při zařazeném neutrálu a volnoběhu motoru totiž ukazuje zařazený stupeň. Pokud při záběru navíc kolísají otáčky motoru, tak bych si na 99% tipnul prokluzující lamelu spojky.

Odkaz ke komentáři

No, díky zatím všem..... vše vypadá podobně, nicméně.... Auto má najeto necelých šedesát tisíc. Děje se to poslední rok, ono se toho přes Covid moc nenajelo, do práce jsem jezdil druhým a na výlety to moc nebylo.....U té spojky bych čekal, že se to zintenzivní, kdyby prosakoval olej na lamelu, či by sama spojka již byla byla špatná (bydlím vesnice, žádné město, u všech aut mi spojka vydržela dvěstě tisíc nejméně....). Ale děje se to jen občas, někdy při tom motor vydává zvuky- připodobnil bych to jízdě s automatem. Někdy ne, jen problikne zmatečné doporučení řazení a motor skoro ani nezareaguje. Známý tipuje  hadičku od podtlaku, nějaká mini dírka. Nekontroloval jsem, ale u jedničkové Fabie mi kdysi, když jsem si  měnil olej vypadla a na jízdě jsem to skoro ani nepoznal.  No, minulý týden jsem dal do auta kameru, přemýšlím, že bych ji páskou nalepil na opěrku a nahrál záznam i se zvukem. Musím se naučit zamykat záznam......Tak pak bych sem zkusil záznam dát. Docela mne to irituje. 

Odkaz ke komentáři

Pokud při konstantní rychlosti a stejném rychlostním stupni lítají otáčky, je na vině spojka (u manuálu je ten převod fixní a není mechanizmus jak by mohli kolísat otáčky bez změny RS nebo rychlosti bez prohlíží spojky, když píšeš že snímač otáček je OK), nevím co myslíš tím podtlakem, ale nevím jak by to mohlo ovlivnit to co popisuješ. Nevím přesně co myslíš tím, ze se to děje občas, povedlo se to ukázat technikou v ŠA servise? Pokud ano, a auto je v zaruce jak píšeš, tak by to měli řešit oni.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...