Publikováno Září 9, 20214 r Nevím, jestli to ještě někdo čte, mám dotaz ohledně toho, z čeho je tlumič výfuku na Feldě (1.3 mpi) a jestli je možný, aby se začal po 24 letech rozpadat. Tchán vytáhl z výfuku dle jeho slov "šňůrku". Já jsem to neviděl, on to nevyfotil. Je možný, aby třeba tlumič byl z nějaké "hmoty", která je ukrytá za rozpadající se přepážkou? Nikdy jsem ten výfuk neviděl zevnitř, nenašel jsem ani obrázek. Díky
Září 14, 20214 r Před pár lety se mi totéž stalo na služebním Opelu. Replikový výfuk a po pár dnech z něj začaly lézt "vlasy". 😀 Jestli vydržel 24 let, tak to je úspěch. Mě vydržel cca 11 let, tehdy asi půl roku po montáži jsem ho vzal v nejnižším místě slabým vrtákem a nestačil se divit kolik vody z něj vyteklo (pravda, jezdím převážně krátké trasy, jen 3-4x do roka víc jak 100km).
Září 14, 20214 r Ty přepážky se rozpadnou podstatně dřív než tlumič (dvojitý plech), prorezne skrz. Ty šňůrky mohly být pozůstatek skelné vaty, která bývá natlačená mezi vrstvami pláště tlumiče. 24 let je úspěch. U pozdějších Fabií a Octavíí výfuk relativě často vydržel po celou dobu životnosti auta u Felicí jsem o tom neslyšel.
Září 14, 20214 r Autor Díky za reakce. Já si myslím, že je to tak dlouho, protože si nepamatuju, že se ten výfuk měnil. :-) Na druhé straně, já jsem s tím najezdil relativně málo a tchán, který s Feldou jezdí posledních asi 10 let jede zhruba jednou za týden 30 km.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.