Publikováno Září 26, 20213 r Zdravím koupil jsem si fabii 2 1.4 16V auto jede hezky, má pěkný tah, necuka nic. Když ale nastartuji a nechám auto běžet tak cca po 1. Minutě běží pouze na 3 válce. po přidání plynu zas běží jak má. motor nesvítí diagnostika ukázala Aditivní adaptace směsi řada 1 bohatá směs po čem jít ? diky
Září 28, 20213 r A vynechání zapalování na nějakém válci tam nemáš? Když říkáš, že motor někdy běží na 3 válce. Možností je celá řada: - tlak benzínu - nízká komprese v jednom válci - kapající vstřik - vadná zapalovací svíčka x cívka Aditivní adaptace znamená, že lambda regulace přidává benzín, aby směs nebyla chudá? Pokud ano - a já tuhle diagnostickou zprávu neumím rozklíčovat - mysli na to, že lambda je kyslíková sonda. Takže třeba když vynechá zapalování v jednom válci, změří lambda navíc ten kyslík, který neshořel s benzínem a bude mít snahu motor obohatit.
Září 28, 20213 r Autor V 26. 9. 2021 na 18:58, dodisek napsal: Co jsem se dozvěděl tak u téhle 63kw odchází vstriky svicky jsou OK zapalovacinci cívky jsem prosazoval a stejný spise to bude v prdeli vstrik jelikoz mám praskly výfuk a jde odtamtud cítit dost benzin dnes zkusim prehazet vstriky jestli se vada projeví na jiném válci jinak díky za radu
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.