Publikováno Říjen 1, 20213 r Ahoj. Chtel bych se zeptat co mohu nakodovat na fabie 4? Nechci priplacet za veci ktere mohu sam nakodovat 🙂 Dekuji za rady. Tomus
Říjen 2, 20213 r Autor Doufam ze nebude chranene online. Na zacatku vzdy je cerna magie - nic se neda dokodovat atd. Potom s behem casu neco se da dokodovat. Pocekame a uvidime 🙂
Duben 29, 20223 r Dnes jsem byl se Scalou na prohlídce a mám dokodovaný Light Assist, adaptivní vedení pruhu, pamatování stavu Lane Assist po startu a čtení dopravních značek (vše umí jedna a ta samá čelní kamera pro hlídání v pruzích) no a po připojení na DIAG to vyhodilo rozdílné kodování oproti výrobě a v systému mám rářez "kybernetický utok na vozidlo". Kdyby bylo auto ještě v záruce, tak bez váhání prý padla. Na příští rok mám objednanou F4, spoustu věcí si tam stejně dokoduju, ale před čímkoliv provedu zálohu a obraz auta a před každou prohlídkou to vrátím do továru. Kdybych se na to neptal, nedozvěděl bych se to a odjel bych ze servisu s pocitem, že nikdo nic nezjistil. Auto mi totiž nepřehráli, ale záznam tam mám. :) Upraveno Duben 29, 20223 r od retroman159
Duben 30, 20223 r Raději po zkušenostech se scalou nechat dát co chceš z výroby. Já mám objednanou fabku služební. Style k tomu navigace, zadní kotoučové brzdy a rezerva. Automatickou klimu mít nebudu, nevyšel rozpočet. Nicméně auto klima je ve scale super, doporučuji přikoupit.
Květen 2, 20223 r Tak to máme téměř stejné, mám Scalu služební ale příští rok kvuli rozpočtu budu mít místo Scala AMB novou Fabii 4 style, no ale na Climatronic už nezbyl rozpočet. Manuál je katastrofa, na to se připrav, pokud jsi s ním do ted jezdil, budeš neštastný. Vidím rozdíl oproti soukromé O3 MR 2020. Vždy je lepší dát klíčové věci do výroby, něco lze dodělat opravdu složitě. Nicméně u F4 lze stejně jako u Scaly bez HW zásahu dokodávat to samé. Stačí ta kamera. Upraveno Květen 2, 20223 r od retroman159
Květen 6, 20223 r Neví náhodou někdo, zdali je možné u F4 ambition povolit kodováním asistenta rozjezdu do kopce (HHC), pokud ano, tak na jakém bytu to hledat ?
Prosinec 27, 20231 r Zdravím, vypadá to, že carista už podporuje F4 a zrovna se ptám. Chci zapnout naklonění pravé zrcátko při couvání. Je to pak problém v autorizáku? Nebo je možnost funkci vypnout před servisem a nikdo nic nepozná! Díky za info.
Prosinec 30, 20231 r Autor Zdravim. V autorizaku cokoliv nakodovat to je obrovsky problem. Kdyz oni ti vezmou auto a zapnu diagnostku, tak všechno vidi. Koukni zde co můžeš se nakodovat, ale ne caristou. https://obdeleven.com/supported-vehicles?Skoda/Fabia/2021
Srpen 27, 20241 r Zdravím. To tu není žádný nadšenec, který by už věděl jak to kódováním funkcí u Fabier IV je ? Právě jsem jednu objednal a zajímalo by mě, zda je to tak blbě zaseklé jako např. u O IV onlinem do škodovky. Pořád si říkám, že to je šuplíček, že by to mohlo být jak za stara (např jako u FIII) 😂
Srpen 27, 20241 r Přes OBD11 se něco dá. Já si zapínal trvale svícení zadních světel, vypnutí lane assistu a protočení ručiček při nastartování.
Srpen 27, 20241 r @octavia_66_tdi no já tedy žádný nadšenec do kodování nejsem, ale teoreticky se o to trochu zajímám a bohužel s novou ochranou SFD2 je velký problém, moc toho nakodovat nepůjde, co konkrétně nevím..např. montážníci tažných zařízení maji problém nakodovat i dodatečně tažné zařízení, pokud nemá z výroby aspoň přípravu na tažné. Prostně problém a dodnes se nic nezměnilo, aspoň takto to bylo minulý týden, když jsem se informoval v té firmě, odkud je to přiložené foto, protože mě zajímá to tažné. F4 neměla do letošního jara vůbec ochranu SFD, takže šlo skoro vše, ale od cca 5/2024 má F4 rovnou SFD2, takže asi tak.
Srpen 28, 20241 r diky, tak to je perfektni zprava pro nadsence co objedal novou F4 a vzdy si vse odbavil sam diagnostikou 😶😏
Srpen 30, 20241 r V 27. 8. 2024 na 8:02, Fangluin napsal: Přes OBD11 se něco dá. Já si zapínal trvale svícení zadních světel, vypnutí lane assistu a protočení ručiček při nastartování. Nevěděl bys, zda se dá vypnout stop-start? děkuji
Září 3, 20241 r Přes OBD11 nelze, jinak nevím. Naučil jsem se mačkat tlačítko, v druhém autě to mám přes displej na 2 kliky, takže zlaté tlačítko.
Září 3, 20241 r Autor Na internetě je soubor s kodovanim pro mqb platform. Ale stavim otazku, da se tohle i na fabie 4? Pokud čitam co vy pišete, to nejde. Nejde protože fabie ma ochranu sfd, možno i sfd 2 generaci. Za celou sfd ochranu můžeme poděkovat EU a ji spolecnosti. To eu nakazala aby vyrobce vozu takovou věc montovali ve vozech. Na druhou stranu sfd prvni generace dali se sundat přes obd11. S druhou nevim. Takže my havrankově, novaky a zbytek jsme v velké černé P diky eu. To je velka škoda. V kodovanim mqb, je napsane, že vypnuti ss může byt přes napěti nebo teplotou. Nemam teho otestovaneho na F4. Na F3 to funguji. Takže v tomto chvili zůstava nam tlačitko
Září 3, 20241 r Autor Koukal jsem na aliku, aby kupit nějakého dupka, který jde připojit mezi vypinač a elektroinstalace. Bohužel nic jsem nenašel.
Listopad 13, 2024Lis 13 Tak co borci nemá někdo zkušenosti s 2024? Já zatím před vcds jen z verzí BETA načtu jednotky nic víc. SFD2 se zatím nedaří. Jak je na tom OBDEleven? Doufám že se vše prolomí a půjde vše co si člověk přeje jako např u FIII 2020 !! Díky
Listopad 16, 2024Lis 16 Autor Viš.... jedne lide pišou že se da zlomit sfd2 a druhý že nejde nic nakodovat. Takže bych počkal ještě
Únor 24Úno 24 Ahoj všem, taky jsem hledal jak dokódovat už tak bohatou výbavu mojí Fabie mk4. A našel jsem. Všechno jde jednoduše odemknout, tedy mluvím třeba o možnosti vypnout světla, denní svícení společně se zadní lampou (Skandinávie), možnost zamknout nastartované auto, a mnoho dalšího.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.