Přejít na obsah

Vyřazený DPF, bílý kouř po rozjezdu a nafta v oleji

Jerryn

Doporučené příspěvky

Ahoj,

koupil jsem Superba s motorem CBBB 125kW, předchozí majitel o DPF prý nic neví, ale mně hodnoty nedávají na diagnostice vůbec smysl.

Zaplnění drží konstantně na stejné hodnotě 39mg, olejový popel na 258ml, specifikovaný karbon je 7.2, ale skutečný je 0, status regenerace to píše, že je aktivní nouzová regenerace, diferenciální tlak je 8mbar, teplotu to ukazuje jen před turbem, ale před a za DPF hodnota chybí. Když jsem zkoušel spouštět regeneraci při stání tak provedu všechny úkony (plná brzda, plyn), regen napíše že ON, ale otáčky se ani nezvýší a nic se neděje.

Nevím jaké jsou fígle jak oblbnout řídící jednotku, když někdo vymlátí DPF, ale mohly by toto být známky, že je vyřazen? V koncovce výfuku je černo.

Navíc po studeném nastartování a následném rozjezdu začne auto poměrně silně bíle kouřit, ale až po rozjedu, při nastartování a stání na místě nic.

Olej je těsně před výměnou, je mezi ryskami, ale když měrku otřu o hadr, dělá kromě černých i světle žluté fleky a smrdí po naftě.

Může být toto vše spojené s tím DPF? Např. že se po startu snaží dělat regeneraci, tak tam pouští víc nafty, ale ta jen prolítne výfukem a zároveň leze přes kroužky do oleje?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...