Kam Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 Dobrý den, chtěl jsem na FRS pořídit nové tlumiče, nejlépe Kayaba nebo Koni. V mém servisu mně sdělili (po celodenním hledání), že ŽÁDNÝ druhovýrobce tlumiče pro FRS nevyrábí. Nevíte o tom něco bližšího? V katalogu Kayaba je uvedena Fabia 1,9TDI, ale dodavatelé tvrdí, že to není pro FRS vhodné, tak nevím. Máte někdo zkušenosti s neorig. tlumiči ?? Díky za informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kam Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 Nikdo nic ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 Mluvil jsem se svým " mechošem" a tlumiče všechny 4 origo se vejdou do 10.000tis, bez práce, takže to je pohoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kam Vloženo 18. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 Mně nešlo ani tak o levnější řešení, jako spíš o kvalitnější tlumiče... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grygy Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 Jdou tam dat Monroe Sporty.Cenove vyjdou skoro nastejno jako origo, ktere jsou taky monroe=)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sebo Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 KAM: Mně nešlo ani tak o levnější řešení, jako spíš o kvalitnější tlumiče... Velmi by mně zajímalo co si autor představuje pod tím kvalitnější... Myslím, že má na mysli spíš tlumiče s jinou charakteristikou. Já osobně si myslím, že speciálně u Frs, kde moc málo lidí (majitelů těchto vozů)má zkušenost s jiným naladěním podvozku, se nemůže na první pokus jen tak podařit koupit tlumiče které mi budou 100% vyhovovat, ledaže bych si to vsugeroval: tak teď si koupím nové tlumiče jiné značky a bude to super... Mluvím z osobní zkušenosti kdy jsem mnohokrát měnil tlumení a pružiny u své 1.4 a nikdy jsem nebyl spokojený, buď to bylo super ve vyšších rychlostech ale při jízdě ve městě to bylo nervozní a byl jsem přiváděn k šílenství neustálými pohyby karoserie, na každé vlnce a záplatě auto chodilo nahoru a dolů a nebo to bylo opačně,poměrně klid ve městě a vůbec při pomalé jízdě, ale při ostré jízdě to ujíždělo a nebo odskakovalo apod. Právě ten kompromis mezi těma dvěma stavy je cíl automobilek při nastavování tlumení a hlavně věnují tomu spoustu času a mají k dispozici mnoho variant tlumičů a pružin, které jsou už předpřipravené ze simulací a výpočtů na počitačích. Chci tím říct, že nevěřím, že v amatérských podmínkách lze prostou výměnou tlumičů a ponecháním pův.pružin dosáhnout hned napoprvé stavu, kdy můžu s klidem říct, je to lepší než série ve všech jízdních režimech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.