petr2021 Vloženo 8. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2021 Dobrý den, řeším problém s autem S2 combi 2.0tdi 103kw manuál. Neustále nezávisle na zařazené nebo vyřazené rychlosti dochází k vibracím do celého vozu, bylo to v servisu kde se měnila plechová nápravnice za hlínikovou s litinovými rameny, tak jak se zde již několikrát psalo a někomu to i pomohlo, kola byla před měsícem preventivně před přezutím vyvážena, auto bylo i na geometrii. Od 90km/h se vibrace eliminují či úplně vymizí. Do 70km/h také žádné vibrace nejsou patrné. Poloosy prý vůli nemají. Nenapadá Vás, čím by to mohlo být ? Jsem bezradný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalBo Vloženo 1. leden 2022 Sdílet Vloženo 1. leden 2022 Zdravím, mám S2 combi 2.0tdi 125kw, řeším podobné problémy. Nejprve jsem řešil vibrování celého auta od 50-140km/h. To se zlepšilo když jsem dal na auto nové pneu a originál ALU kola. Potom jsem pozoroval větší vibrace v tahu do kopce, vyměnil jsem obě poloosy a také se to zlepšilo. Ale v rozmezí 70-90km/h auto není úplně v klidu. Je úplně jedno jestli je v tahu, nebo jedu z kopce, jestli je zařazená rychlost, nebo není, dokonce jsem zkoušel i vypnout zapalování z kopce a jet setrvačností na neutrál a stejně to dělalo. Zdá se mi, že je to horší u studeného, ztuhlého auta. Další poznatek, pokud zapojím vlek a je zatížený zadek auta, tak je to horší. Ale vždycky okolo 80km/h. Když to napíšu úplně špatně, tak se to chová, jakoby byly ztuhlé zadní tlumiče a po delší trase se rozhýbaly a bylo to podstatně lepší. Jen nevím, jestli to není spíš scifi představa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 007 Vloženo 12. Duben 2022 Sdílet Vloženo 12. Duben 2022 Auto v tahu mezi 60-80 vibruje, celý předek. Do volantu to nejde. Kola jsou vyvážené, klouby jsou taky ok. Už nevím co s tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.