Přejít na obsah

Jak změnit otáčky ?


Caster

Doporučené příspěvky

Kámoš má problém se svým Kodiaqem 2.0 TSI 4×4 DSG s automatickou převodovkou, model 2020. Při jízdě na rovině nebo do mírného kopce rychlostí 50-80 km řadí po překročení 50 km/h převodovka 5 nebo i 6 převodový stupeň, po překročení 70 km/h pak 7 stupeň a motor se dusí v nízkých otáčkách. Přepnutí na manuální řazení má význam jen při delší jízdě danou rychlostí.

Lze nějak přeprogramovat otáčky řazení, aby se to nazaznamenalo do černé skřínky a informace o změně se nikam neposlala přes eSIM kartu ? Auto má v prodloužené záruce na 5 let a je v 1 roce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekl bych, že to není "problém", ale vlastnost. Ať jezdí v režimu Sport a bude to lepší. Jinak se dá sw převodovky přehrát, jsou na to firmy, které poskytují garanci a záruku, myslím, že na netu jich je dost. Jinak nechápu proč by se měla změna sw někam posílat přes esim? člověk by neměl být moc paranoidní :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vyřeší to tím, že bude jezdit na S ... pak převodovka řadí výše.

nebo najít někoho, kdo dělá programování převodovek DSG .. podle lokace tazatele ... konkrétní tipy nemám ...

 

edit: koukám, že @l79 byl o chlup rychlejší :)

 

Editováno: , autor: hamoun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Normální režim to na rovině bez akcelerace drží otáčky mezi 1200 – 1300 ot. Je potřeba tyto „základní“ podtočený otáčky zkorigovat tak, aby „volná jízda v záběru“ (ne z kopce nebo dojezdy) neklesala pod cca 1500 ot = posunout „bod přehození na vyšší stupeň“ posunout o cca 150 – 200 otáček nahoru. Ti co mi raděj jezdit na sport jsou jaxi mimo mísu – sport je o více jak 2 převodový stupně rychlejší (drží auto i bez akcelerace stále mezi 2500 – 3500 ot).

 

Jde mu jen o to, aby se motor nesnažil za každou cenu běžet na nízkých otáčkách a chtěl nesmyslně "ušetřit" nějaké gramy CO2. O možnosti přeprogramování ví. Má ale strach, že když půjde v rámci záruky na servis, pošlou ho pak někam... Navrácení SW na původní verzi sice stojí jen 500 Kč, nechce se mu ale nikam jezdit. Bydlí kus cesty za Prahou.

Nelze někde stáhnout program, pomocí kterého by si udělal zálohu a opětné nahrátí upravené verze SW sám ? Je technicky zaměřený a zvládl by to.

Editováno: , autor: Caster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...