BigFoot007 Vloženo 6. leden 2022 Sdílet Vloženo 6. leden 2022 Ahojte, je mi jasne ze vsetci pouzivame olej s normou VW 504/507, ale zaujimalo by ma, ake konkretne oleje pouzivate/preferujete? Ja som naposledy na garancke nafasoval od Porsche Inter Auto Castrol 5W30. Uvazujem ze pri 5W30 ostanem, ale mozno vy som kupil Liqui Moly https://www.amazon.de/dp/B075SF7D67/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_EBEJ6SGX2QMRAD6FW5YZ?_encoding=UTF8&psc=1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 1. Únor 2022 Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 (editace) Na doporučení vystudovaného olejáře dávám Shell Helix Ultra 5W40 a spokojenost. Btw. tento olej jsem používal u všech turbobenzínů z produkce VW, co jsem kdy měl. Měním po 15tkm, nebo roce. Editováno: 1. Únor 2022, autor: Martin Bednář Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BigFoot007 Vloženo 6. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 6. Únor 2022 Mozem sa spytat, ci pri 15t vymenach pozorujes aj nejaky ubytok oleja? Zaujima ma to z 2 dovodov: a) 15t vymena b)hustejsi olej 5w40 (predpokladam, ze pri dlhsich jazdach/vyssom tempe sa "menej" odparuje ako 5w30/0w30/0w20. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 7. Únor 2022 Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 Prakticky žádný úbytek, na rysce takřka pořád stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BigFoot007 Vloženo 7. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 Dakujrm za odpoved. Ja som pred cca 7t km robil olejovy servis. Servis mi tam nalial Castrol longlife 5w30 (vw 504/507), a minule som pozeral rysku, ze asi 1/4 je fuc. Tiez planujem menit olej kazdych 15t km, o par tyzdnov ma caka garancka, tak som tentoraz nakupil Liqui Moly 5w30. Boli nan velmi dobre recenzie, a prekvapivo je tento olej lacnejsi ako Castrol (pricom kvalitativne by to malo byt mierne lepsie). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 7. Únor 2022 Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 Tak 1/4 na rysce je tak max 2deci ne ? Na 15t km nic neni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BigFoot007 Vloženo 8. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2022 Tak ale ak mi odisla 1/4 rysky behom cca 7t km, tak mi logicky vychadza, ze ak by som chcel jazdit na LL interval, tak tych 30t km nedam. A ten ubytok je skor niekde medzi 1/4 az 1/3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 8. Únor 2022 Sdílet Vloženo 8. Únor 2022 Tak to zase doleješ čistým olejem - to motoru udělá jen dobře. Já dokonce občas odsaju pár deci a doleju novým - jsem trochu magor :-) Ale domnívám se, že kdyby ti měl mizet 5W-30, tak je velká pravděpodobnost, že se to u 5W-40 dít nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.