Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím,

mám OIII fl 2.0 Tsi 4x4 DSG, aktuálně najeto 58 tis.

Už od převzetí v salonu jsem si všiml chvění auta, který jsem nejvíc pociťoval ve volantu, radičce a na slunečních clonách.

Servis od začátku vše přisuzoval 18" kolům a nedokonalému vyvážení a kvalitě českých silnic. Ale, že to není nic velkého, že to skoro necítí, kdybych jim to neřekl.

Ale postupem času se jemné chvění začalo zvětšovat a tak jsem koupil novou sadu kol jak zimních tak letních - nepomohlo.

Po necelých dvou letech a 50 tis km se přidalo ke chvění v intervalu otáček 2750 - 3250 ot/min ještě dunění při brždění motorem při klesání otáček z 3250 - 2750 ot/min - zvuk bych přirovnal přejezdu zhuštěných čar před přechodem pro chodce.

Není to závislé na rychlosti - pouze na otáčkách tudíž je jedno jestli jedu 80 na 3ku nebo 130 na 5tku a ještě jsem zpozoroval, že je to znatelné až při zahrátém motoru.

Takže teď 2 měsíce před koncem záruky jsem začal řešit s autorizákem. Po třech týdnech je výsledek ten, že jim ŠA povolila vyměnit Haldex. Před výměnou Haldexu, prováděli zkušební jízdy bez kardanu a dunění se projevovalo stále. Když mi volali, že budou měnit Haldex a řekli mi, že jezdili bez toho kardanu, tak jsem jim rovnou řekl, že si myslím, že to tím nebude, když defakto to co budou měnit odpojili od zdroje otáček a stejně to pořád duní. , No řekli, že mají svázané ruce, že musí dělat to co řekne výrobce, ale po výměně dunění i chvění přetrvává.

Začínám si myslet, že mi zachvíli vymění půlku auta a stejně to k ničemu nebude. Můj osobní názor je buď převodovka nebo něco na motoru - co je nějakým stylem spojené s otáčkami motoru a úrovní zahřátí.

Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo nápad co by to mohlo způsobovat?

Upraveno od Krejdy

Kdysi asi před 15 lety mi nad takhle podobne třásl autem prvni superb. Tenkrát to byly v háji poloosy na přední nápravě. Třeba to může být ono.

• Autor

Tak prý po centraci kardanu a přizpůsobení HALDEXu, prý odstraněno. Ve čtvrtek bych měl auto po měsíci vyzvednout, tak uvidíme...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.