Přejít na obsah

Chvění a dunění při otáčkách 2750 - 3250 ot/min


Krejdy

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám OIII fl 2.0 Tsi 4x4 DSG, aktuálně najeto 58 tis.

Už od převzetí v salonu jsem si všiml chvění auta, který jsem nejvíc pociťoval ve volantu, radičce a na slunečních clonách.

Servis od začátku vše přisuzoval 18" kolům a nedokonalému vyvážení a kvalitě českých silnic. Ale, že to není nic velkého, že to skoro necítí, kdybych jim to neřekl.

Ale postupem času se jemné chvění začalo zvětšovat a tak jsem koupil novou sadu kol jak zimních tak letních - nepomohlo.

Po necelých dvou letech a 50 tis km se přidalo ke chvění v intervalu otáček 2750 - 3250 ot/min ještě dunění při brždění motorem při klesání otáček z 3250 - 2750 ot/min - zvuk bych přirovnal přejezdu zhuštěných čar před přechodem pro chodce.

Není to závislé na rychlosti - pouze na otáčkách tudíž je jedno jestli jedu 80 na 3ku nebo 130 na 5tku a ještě jsem zpozoroval, že je to znatelné až při zahrátém motoru.

 

Takže teď 2 měsíce před koncem záruky jsem začal řešit s autorizákem. Po třech týdnech je výsledek ten, že jim ŠA povolila vyměnit Haldex. Před výměnou Haldexu, prováděli zkušební jízdy bez kardanu a dunění se projevovalo stále. Když mi volali, že budou měnit Haldex a řekli mi, že jezdili bez toho kardanu, tak jsem jim rovnou řekl, že si myslím, že to tím nebude, když defakto to co budou měnit odpojili od zdroje otáček a stejně to pořád duní. , No řekli, že mají svázané ruce, že musí dělat to co řekne výrobce, ale po výměně dunění i chvění přetrvává.

 

Začínám si myslet, že mi zachvíli vymění půlku auta a stejně to k ničemu nebude. Můj osobní názor je buď převodovka nebo něco na motoru - co je nějakým stylem spojené s otáčkami motoru a úrovní zahřátí.

 

Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo nápad co by to mohlo způsobovat?

Editováno: , autor: Krejdy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...