pivo231 Vloženo 7. Únor 2022 Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 Ahoj, máme doma Octavii II, 1.6 TDI 77kW CR r.v. 2012 (motor CAYC). V sobotu jsme se s rodinou vrátili z výletu, zaparkovali a dnes, v pondělí, auto z ničeho nic nejede. Nastartuje, asi 1 až 2 vteřiny běží hladce na 1000 ot./min a najednou začne motor kuckat, otáčky klesat až zdechne. Mezi tím vůbec nereaguje na plyn. Hned jak zdechne zase nastartuju a zase, 1 - 2 vteřiny hladce, kucká, zdechne. Můžu to udělat klidně 10x za sebou. Přijde mi, jako by nedostával naftu. Podezíral jsem naftový filtr, vyměnil ho a nepomohlo. Ostatně ten starý nebyl ve špatném stavu. Diganostiku neudělám. Mám sice VAG a kabel, ale jen KKL a ten už rok výroby 2012 nedá. No a ani si na diagnostiku nikam nedojedu 🐵 S motorem CAYC nemám žádné zkušenosti. Do teď jsme jen tankovali a servisovali a bez jediného problému. Neměli byste nějaký tip? Můžu nějak zkontrolovat čerpadlo v nádrži jestli dobře tlačí? Jsem elektrotechnik, tak zvládnu dost, ale nevím, kde začít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pivo231 Vloženo 7. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 Tak já nevim, auto zase jede. Vyndal jsem čerpadlo z nádrže, prohlídnul ho a namontoval zpět. Připojil na baterku a vyzkoušel, jestli čerpá, jen přes hadičku do flašky. Úplně parádně. Připojil jsem odtok na okruh nafty k motoru a díval se, jestli se nafta vrací. Průtok pomalejší, ale vracela. Pak jsem zapojil i zpětný přítok na čerpadlo a nechal ho minutku běžet zase jen na baterku. Připojil zpět konektor, zadekloval a na první pokus nastartoval. Že by bylo zaseklé? Nebo blbý kontakt? Moc se mi tohle řešení nelíbí, když jsem nenašel čím přesně to bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danno1771 Vloženo 7. Únor 2022 Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 Mne keď odchádzalo čerpadlo na Octavii II tak mne to robilo po dlhšej jazde, naraz zhaslo a musel som cca minutu počkať kym sa dalo znova naštartovať, alebo dlhšiu trasu na tempomate a keď som pridal tak sa zakuckalo. Možno skôr bude chyba v elektrike než samotnom čerpadle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pivo231 Vloženo 21. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2022 Tak nakonec EGR. Hajzl jeden :o) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.