Publikováno Únor 7, 20223 r Ahoj, máme doma Octavii II, 1.6 TDI 77kW CR r.v. 2012 (motor CAYC). V sobotu jsme se s rodinou vrátili z výletu, zaparkovali a dnes, v pondělí, auto z ničeho nic nejede. Nastartuje, asi 1 až 2 vteřiny běží hladce na 1000 ot./min a najednou začne motor kuckat, otáčky klesat až zdechne. Mezi tím vůbec nereaguje na plyn. Hned jak zdechne zase nastartuju a zase, 1 - 2 vteřiny hladce, kucká, zdechne. Můžu to udělat klidně 10x za sebou. Přijde mi, jako by nedostával naftu. Podezíral jsem naftový filtr, vyměnil ho a nepomohlo. Ostatně ten starý nebyl ve špatném stavu. Diganostiku neudělám. Mám sice VAG a kabel, ale jen KKL a ten už rok výroby 2012 nedá. No a ani si na diagnostiku nikam nedojedu 🐵 S motorem CAYC nemám žádné zkušenosti. Do teď jsme jen tankovali a servisovali a bez jediného problému. Neměli byste nějaký tip? Můžu nějak zkontrolovat čerpadlo v nádrži jestli dobře tlačí? Jsem elektrotechnik, tak zvládnu dost, ale nevím, kde začít.
Únor 7, 20223 r Autor Tak já nevim, auto zase jede. Vyndal jsem čerpadlo z nádrže, prohlídnul ho a namontoval zpět. Připojil na baterku a vyzkoušel, jestli čerpá, jen přes hadičku do flašky. Úplně parádně. Připojil jsem odtok na okruh nafty k motoru a díval se, jestli se nafta vrací. Průtok pomalejší, ale vracela. Pak jsem zapojil i zpětný přítok na čerpadlo a nechal ho minutku běžet zase jen na baterku. Připojil zpět konektor, zadekloval a na první pokus nastartoval. Že by bylo zaseklé? Nebo blbý kontakt? Moc se mi tohle řešení nelíbí, když jsem nenašel čím přesně to bylo.
Únor 7, 20223 r Mne keď odchádzalo čerpadlo na Octavii II tak mne to robilo po dlhšej jazde, naraz zhaslo a musel som cca minutu počkať kym sa dalo znova naštartovať, alebo dlhšiu trasu na tempomate a keď som pridal tak sa zakuckalo. Možno skôr bude chyba v elektrike než samotnom čerpadle.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.