Publikováno Březen 7, 20223 r Ahoj, mám zhruba měsíc novou Octavii IV 1.5 TSI 110 kW, a pozoruji, že se při zahájení každé nové jízdy (při rozjezdu) cca v rychlosti kolem 25 km/h ozývají ze zadní části vozu nějaké zvuky/rány, zní to jako nějaké zacvaknutí něčeho, ale nepravidelně...cca 2-3 rychlé zvuky. Zní to obdobně, jako když se vám při rozjezdu zamknou dveře, což je ale pouze jeden zvuk. Tohle však vychází někde od zadní nápravy, a jsou to takové nepravidelné 2-3 zvuky. Potom během jízdy už je vše v pořádku, i když opakovaně zastavuji a následně se zase rozjíždím. Vše se pak opakuje při zahájení každé nové jízdy, kdy nastartuji a zase se rozjíždím; a je jedno, jestli to je jízda po 10 minutách nebo až druhý den. Máte někdo stejný problém? Nevíte, co by to mohlo být? Předem moc děkuji
Březen 7, 20223 r Určitě to jde zezadu? Tohle totiž přesně odpovídá automatické kontrole systému ESC/ABS.
Březen 7, 20223 r Autor Ano, jsou to přesně ty zvuky, které jsou na videích od Jana R., akorát, jak jsem psal, mně to udělá 2-3 rychlé zvuky po sobě, ne jen jeden. A jde to zezadu, určitě to není zvuk nikde před řidičem, sluchově se na to zaměřuji každou jízdu. Minulý týden jsem se na to ptal technika v autorizovaném servisu, a ten nevěděl; ať prý přijedu, že se na to podívají.
Březen 16, 20223 r Jakési cvaknutí slyším kolem 30 km/h a přisuzuji to právě kontrole ABS/ESP. U fordu focus to bylo slyšet víc, jako kdyby někdo bouchl kladivem do nápravy, u O4 to někdy slyším, někdy ne.
Březen 17, 20223 r Od té doby, co jsem si to tu přečetl, tak to také slyším hlasitěji než dřív :-D Je možné, že jsou takové podmínky, že to teď dělá častěji, nevím. Třeba u fordu to bylo nevyzpytatelné, nevysledoval jsem, kdy to po startu systém testuje a kdy ne.
Březen 17, 20223 r Nebudu to tie plastove dorazy na 5tych dverach kufru, ... Uz to tu skor riesili nejaky majitelia, a vysledkom bolo ze to stacilo namazat
Červen 4, 20223 r Ahoj, už jsi to nějak odhalil? Mně to dělá taky u Škody Scala Monte Carlo 1.5 TSI automat, mám ji fungl novou od dubna 2022
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.