m119 Vloženo 7. Březen 2022 Sdílet Vloženo 7. Březen 2022 Ahoj, mám zhruba měsíc novou Octavii IV 1.5 TSI 110 kW, a pozoruji, že se při zahájení každé nové jízdy (při rozjezdu) cca v rychlosti kolem 25 km/h ozývají ze zadní části vozu nějaké zvuky/rány, zní to jako nějaké zacvaknutí něčeho, ale nepravidelně...cca 2-3 rychlé zvuky. Zní to obdobně, jako když se vám při rozjezdu zamknou dveře, což je ale pouze jeden zvuk. Tohle však vychází někde od zadní nápravy, a jsou to takové nepravidelné 2-3 zvuky. Potom během jízdy už je vše v pořádku, i když opakovaně zastavuji a následně se zase rozjíždím. Vše se pak opakuje při zahájení každé nové jízdy, kdy nastartuji a zase se rozjíždím; a je jedno, jestli to je jízda po 10 minutách nebo až druhý den. Máte někdo stejný problém? Nevíte, co by to mohlo být? Předem moc děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 7. Březen 2022 Sdílet Vloženo 7. Březen 2022 Určitě to jde zezadu? Tohle totiž přesně odpovídá automatické kontrole systému ESC/ABS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 7. Březen 2022 Sdílet Vloženo 7. Březen 2022 Co toto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m119 Vloženo 7. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2022 Ano, jsou to přesně ty zvuky, které jsou na videích od Jana R., akorát, jak jsem psal, mně to udělá 2-3 rychlé zvuky po sobě, ne jen jeden. A jde to zezadu, určitě to není zvuk nikde před řidičem, sluchově se na to zaměřuji každou jízdu. Minulý týden jsem se na to ptal technika v autorizovaném servisu, a ten nevěděl; ať prý přijedu, že se na to podívají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m119 Vloženo 11. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 Tak mohu se 100% jistotou říci, že to jde opravdu někde od zadní nápravy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Jakési cvaknutí slyším kolem 30 km/h a přisuzuji to právě kontrole ABS/ESP. U fordu focus to bylo slyšet víc, jako kdyby někdo bouchl kladivem do nápravy, u O4 to někdy slyším, někdy ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo 17. Březen 2022 Sdílet Vloženo 17. Březen 2022 Od té doby, co jsem si to tu přečetl, tak to také slyším hlasitěji než dřív :-D Je možné, že jsou takové podmínky, že to teď dělá častěji, nevím. Třeba u fordu to bylo nevyzpytatelné, nevysledoval jsem, kdy to po startu systém testuje a kdy ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vampire Vloženo 17. Březen 2022 Sdílet Vloženo 17. Březen 2022 Nebudu to tie plastove dorazy na 5tych dverach kufru, ... Uz to tu skor riesili nejaky majitelia, a vysledkom bolo ze to stacilo namazat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
helmutpickering82 Vloženo 4. Červen 2022 Sdílet Vloženo 4. Červen 2022 Ahoj, už jsi to nějak odhalil? Mně to dělá taky u Škody Scala Monte Carlo 1.5 TSI automat, mám ji fungl novou od dubna 2022 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.