Bubaq Vloženo 24. Březen 2022 Sdílet Vloženo 24. Březen 2022 Ahoj, mám zvláštní poznatek. Stává se to opakovaně a vcelku předvídatelně, tak myslím můžu vyloučit nějakou náhodnou chybu. Pokud chvíli jedu ostřejší jízdu zatáčkovitou trasou s opakovanými rozjezdy naplno, bržděním na hranici ABS, zatáčky na hranici smyku, tak se po chvíli rozsvítí informace o nefunkčním radaru FA. Stejná hláška jako když je třeba radar v zimě zaslepený námrazou. Jakmile zvolním, po chvíli hláška zmizí a FA včetně adaptivního tempomatu opět normálně fungují. Nestane se to při ustálené rychlé jízdě (160+ km/h) třeba na dálnici, ale výhradně v zatáčkovitém terénu, kde se hodně a často rychle za sebou brzdí a akceleruje - typicky stoupání po horské silničce, kde jsou rovinky na rozjetí 100+ km/h a vracečky na <40 km/h. Stává se vám to taky? Má někdo tušení, proč se tak děje? Co jsou parametry, podle kterých ŘJ vyhodnotí, že má FA vypnout? Společným rysem, kdy se FA vypíná, jsou horké brzdy a horký olej (120 °C). Nijak mi to reálně nevadí, ptám se spíš pro zajímavost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 28. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 28. Březen 2022 Nikomu se tohle nestává? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 28. Březen 2022 Sdílet Vloženo 28. Březen 2022 Pokud si dobře vzpomínám, tak FA/ACC je nedostupné v případě, že se vůz dostane do smyku/zásahu ESP, to samé platí i pro Lane Assist. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 28. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 28. Březen 2022 ACC se při zásahu ESP vypne ve smyslu, že přestane udržovat rychlost. Ale zůstává normálně dostupný pro opětovné zapnutí. Stav, který popisuju, je nedostupnost ACC/FA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 28. Březen 2022 Sdílet Vloženo 28. Březen 2022 Tak pokud je možnost, podíval bych se diagnostikou do jednotky 13, co to tam bude ukazovat. Musí tam být nějaká chyba, proč nebyl dostupný. Obávám se ale jen, že v chybě bude napsáno, že nebyl výhled nebo něco podobného. Každopádně osobně jsem se s tímto problémem nesetkal kvůli ostřejší jízdě, jen v případě zásahu ESP, že se tedy vypne (měl jsem za to, že napíše i, že je nedostupný, dokud se auto opět nedostane ze smyku). Nestává se mi to často Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.