Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím Vás,

tak se mi po cca. dvou měsících začali objevovat zajímavé věci. 

První je "kovové" cvaknutí v oblasti motoru, když brzdím. Nejvíce si toho všímám, když odjíždím z práce, kdy vyjíždím z parkoviště ke křižovatce , kde je stopka. Tam to vždy cvakne docela hlasitě. Případně mi to jako by mělo uložení motoru vůli a při brždění se posune na koncový doraz. Dělá mi to samozřejmě i v jiných situacích, kdy brzdím např. když jedu 50 km/h po městě a zastavuji na červenou na křižovatce. Toto jsem na začátku co jsem měl fábku nepozoroval, ale poslední dobou mi to přijde častější a hlasitější.

Další věc, se kterou mám poslední dobou problém je rozjíždění. Všechno to začalo jednoho dne, kdy jsem stál v kopci na červenou a auto mi při rozjezdu chcíplo. Chápu, mnozí namítnou, musíš přidat plyn. Toto je jasné. Nějak se mi tehdy podařilo dostat z křižovatky, ale bylo to nepříjemné. Jenže ono se to začíná zhoršovat. Už se mi to stává i na rovince. A tento týden jsem si všiml, že při rozjíždění v křižovatce (rovina) jsem pouštěl spojkový pedál a místo toho, aby začala zabírat, nic se nedělo a až ve třetině začala, ale až tak moc, že chcípl. Vždy mi spojka zabírala plynule od spodu, ale toto vypadá jako by elektronika nereagovala na spojku a pak až si to uvědomila, tak to natvrdo připnula.

Možná, že toto chování je způsobeno s výše zmíněným cvaknutím, možná to spolu nějak souvisí.

před 2 hodinami, mbrazdil napsal:

ale toto vypadá jako by elektronika nereagovala na spojku a pak až si to uvědomila, tak to natvrdo připnula.

Možná, že toto chování je způsobeno s výše zmíněným cvaknutím, možná to spolu nějak souvisí.

Spojka je ve Fabii čistě mechanická, takže žádná elektronika si nic rozmýšlet nemůže (resp na to nemá žádný vliv). Nejjednodušší je se projet nějakou jinou předváděcí FIV a porovnat, jak se chová…

• 2 měsíce později...

Nazdar,při rozjezdu a zařazení rychlosti ,elektronika sama zvýší volnoběžné otáčky na cca 1200.Je to pomoc s rozjezdem.V.D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.