Matt69 Vloženo 29. Červen 2022 Sdílet Vloženo 29. Červen 2022 Ahoj všem, mám problém u Kodiaqa (1,5TSI 11/20) s kontrolou tlaku v pneu. Po ujetí cca 15km vyběhne nízký tlak v levém předním kole, po kontrole tlaku všech kol, provedu reset-nastavení tlaku v infotainmentu. Vše je OK a po chvíli opět vyběhne to samé kolo (tlak je pokaždé změřen-je OK dle výrobce). Neporadí někdo, co s tím......děkuji MT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 29. Červen 2022 Sdílet Vloženo 29. Červen 2022 Zajeď do pneuservisu kde mají čtečku a ona třeba poví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matt69 Vloženo 29. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2022 díky, zajedu MT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pilotek Vloženo 20. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2022 (editace) Oživím vlákno. Mám podobný problém - Škoda Karoq 1.5 TSI 110kW r.v. 2019. Signalizuje kontrolka tlaku pneu (pasívny TPM, len na základe snímačov ABS) - stále to isté PZ koleso. Akékoľvek nahustenia + resetovanie cez infotainment, ani zámena kolies nepomohli. Pneu zánovné letné Nexen z prvovýroby na originál továrenských "elektrónoch", auto v krásnom udržiavanom stave. Žiadna iná kontrolka nesvieti. V diagnostike VCDS (RJ ABS) nič okrem toho, že "nízky tlak v pneu" a "svieti príslušná kontrolka - TPM". Koleso sme zhodili a stlačeným vzduchom vyfúkali okolie snímača ABS. Nič nepomáha. Niekedy už po 2-3 km, inokedy to po resete vydrží zopár km dlhšie - opäť kontrolka a opäť PZ koleso. Otáča sa ľahko, disk sa nezohrieva. Ak by bolo niečo so snímačom/kabelážou (napr. kuna a pod.) resp. kotúčikom ABS na PZ kolese alebo so samtnou RJ ABS+ESP - hoci aj sporadicky, tak snáď by sa rozsvietila aj kontrolka ABS a ESP a v diagnostike by boli v ABS zapísané aj nejaké iné chyby, nie? Nestretli ste sa niekto s niečím podobným? Nemáte nejakú hypotézu? Editováno: 22. Červenec 2022, autor: Pilotek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlbx Vloženo 23. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2022 Skusil by som prehodit snimace abs medzy sebou su identicke prichytene jednou skrutkou ,ak zacne pisat ine koleso je to v snimaci ak to iste tak bud lozisko alebo hladaj chybu v kabelazi pripojeni snimaca k ABS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pilotek Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Takže, ak by to niekomu pomohlo v budúcnosti - ak signalizuje iba tlak v danej pneu (a nie sú rozsvietené kontrolky ABS/ESP), pravdepodobne je problém v ložisku (hoci točenie kolesom na zdviháku sa zdá byť v poriadku). Šéf dal Karoqa do značkového servisu (ešte je v predĺženej záruke) a bolo to ložiskom. Vraj tam bola ešte nejaká zlomená pružinka, tak mu vymenili celé ložisko na záruku. Prosím, viete to niekto vysvetliť - detailnejšie technicky objasniť problém? Na ložisku sa nachádza nejaký kotúčik/plocha, z ktorého snímač ABS sníma otáčky? Aká pružinka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kadubcová Vloženo 29. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2022 V 29. 6. 2022 na 18:40, Matt69 napsal: Ahoj všem, mám problém u Kodiaqa (1,5TSI 11/20) s kontrolou tlaku v pneu. Po ujetí cca 15km vyběhne nízký tlak v levém předním kole, po kontrole tlaku všech kol, provedu reset-nastavení tlaku v infotainmentu. Vše je OK a po chvíli opět vyběhne to samé kolo (tlak je pokaždé změřen-je OK dle výrobce). Neporadí někdo, co s tím......děkuji MT Dobrý den, můžete mi na Vás nechat kontakt? Potýkám se s úplně stejným problémem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kadubcová Vloženo 29. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2022 V 29. 6. 2022 na 18:40, Matt69 napsal: Ahoj všem, mám problém u Kodiaqa (1,5TSI 11/20) s kontrolou tlaku v pneu. Po ujetí cca 15km vyběhne nízký tlak v levém předním kole, po kontrole tlaku všech kol, provedu reset-nastavení tlaku v infotainmentu. Vše je OK a po chvíli opět vyběhne to samé kolo (tlak je pokaždé změřen-je OK dle výrobce). Neporadí někdo, co s tím......děkuji MT Dobrý den, můžete mi na Vás zanechat kontakt? Mám úplně stejný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.