lukky Vloženo 2. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2022 Ahoj, vyměnil jsem termostat, neboť mi původní při běžném provozu držel teplotu něco málo nad 75°C. To se projevovalo tím, že při jízdě z kopce padala rafička z 90°C. Koupil jsem nový Weller a teplota při běžné jízdě po rovince je nyní cca 94°C a pokud jedu do kopce leze teplota třeba i k 98°C. Častěji mi tedy i spíná sahara po dojezdu. V kolonách tedy leze běžně teplota přes 100°C. Máte někdo zkušenost, jaká je standardní teplota u těchto motorů při jízdě? Termostat by se měl otevírat při cca 88°C, ale zase je netradičně umístěn na vstupu do motoru z chladiče. Z toho usuzuji, že teplota na výstupu z motoru, kde se nalézá čidlo, bude asi správně o něco vyšší. Ale potřeboval bych si potvrdit, že je to OK. Bohužel jsem před montáží nového termostatu nezkusil otevírání v hrnci :-). Díky, L. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 3. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2022 Ahoj. Mam 1.6 BSE. Menil som termostat davnejsie. Spravna teplota je 94 °C. Tak to mam aj ja, dokonca diagnostika pise očakavana teplota 97°C. Je to v poriadku. Nemam tu kopce, ale obcas som pocul aj ja saharu po jazde. Ak mas vetraky v poriadku, schladia motor v pohode a za kratky čas. Vďaka vyssej teplote vody je kurenie luxusné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukky Vloženo 4. Listopad 2022 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2022 Super, díky za odpověď. L. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.