alakral Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 Koupil jsem Octavii 3, najeto 150 000, km. Při ohleduplné jízdě 35km do práce mám spotřebu 5,9 l na 100km. Asi vysoký volnoběh něco málo nad 1000 otáček a spotřebu na volnoběh mi to ukazuje 0,9. Nevíte kde může být příčinu? Když jsem zkoušel jet svižně, hravě mi to vyskočilo nad 8 litrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 voľnobeh pri zahriatom motore nad 1000 otáčok a spotreba 0,9l/h ukazuje na regeneráciu DPF. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alakral Vloženo 20. leden 2023 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2023 před 7 minutami, NemesiSK napsal: voľnobeh pri zahriatom motore nad 1000 otáčok a spotreba 0,9l/h ukazuje na regeneráciu DPF. A s tou spotřebou to nějak souvisí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 regenerácia DPF netrvá dlho, je tam mierne zvýšená spotreba počas regenerácie ale to je podľa mňa zanedbateľné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alakral Vloženo 20. leden 2023 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2023 Netrvá dlouho znamená kolik asi kilometrů? Mám ho týden a ujel jsem asi 400 km, předtím jsem ho nechal dát na diagnostiku a neukazovalo to žádnou závadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. leden 2023 Sdílet Vloženo 21. leden 2023 Pokud je to regenerace, tak to není závada. Kolik je to kilometrů ti přesně nikdo neřekne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 21. leden 2023 Sdílet Vloženo 21. leden 2023 (editace) Při cestě 35km to musí být zregenerovaný za jednu cestu. Max. cestu tam a zpět. Otáčky nad 1000 jsou taky, když se spustí el. spirála v topení. A těch 5,9 teď v zimě mi nepřijde nijak tragický. Záleží na trase a na řidiči. Taky palubák může kecat. Editováno: 21. leden 2023, autor: Vápno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alakral Vloženo 21. leden 2023 Autor Sdílet Vloženo 21. leden 2023 Může na to mít nějaký vliv, když auto dlouho stálo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 21. leden 2023 Sdílet Vloženo 21. leden 2023 nie, je to vypaľovanie DPF filtra, ktorý sa zanáša. deje sa to pravidelne každých x 100 km, čím viac kratších trás, tým častejšie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SROTTY Vloženo 22. leden 2023 Sdílet Vloženo 22. leden 2023 Vypalování filtru by mělo jít poznat i podle spuštěného ventilátoru chladiče. A to nepsal, že by se mu dělo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.