Publikováno Prosinec 8, 200618 r Ahoj pánové, uměl by mi někdo poradit co znamená žlutá kontrolka auta s klíčkem? Je nad kontrolkou rozsvícených světel. Už několikrát se mi stalo že jsem chtěl nastartovat, kontrolka blikala už před startováním, a po naskočení motoru hned zas motor chcípnul. Otočil jsem znova klíčkem do nuly a zastartoval a všechno OK. Dělá to jen někdy, ale nevím proč. Mám podezření na něco kolem imobiliseru, ale nevím to jistě. Díky za každou odpověď
Prosinec 8, 200618 r Autor A to je někde u spínací skříňky nebo to mam hledat někde jinde? Vím že je umobiliser ve spínačce, ale nevim jak to tam je zapojený víš....
Prosinec 8, 200618 r ve spínači je cívka od které vedou dva dráty - jeden z nich je patrně bez stálého kontaktu! dostaneš se k tomu po rozebrání panelů okolo volantu!
Prosinec 8, 200618 r Ja kdyz jsem jednou spechal - necekal jsem a hned strcil a otocil klickem - docela velky spech a taky se nestacil deaktivovat immo a motor chcip Upraveno Prosinec 8, 200618 r od Host
Prosinec 11, 200618 r No a ja sem dneska byl na diagnostice a rikam ze mam tenhle problem a oni ze sou spatne nakodovany klicky, ze mam prijit s obema klickama a ze mi je znovu nakodujou za petikilo a ze to bude v poradku. Rikam a jak to je s tim ctenim toho kodu, ze jestli neni neco s tou civkou ve spinacce a borec prej ze v budicich je ridici jednotka ktera to snima na dalku. Tak sem jen tak jako ucho zkusil zatlacit volant bliz k palubce a nepomohlo to.... co s tim ted? sem objednanej na ctvrtek rano na prekodovani klicku... tak abych kdyztak usetril :-)
Prosinec 12, 200618 r 2 Tomin: jestli se čip klíče snímá na dálku tak sežeru posranou metlu. nevím jestli ti tím chtěl říct, ale jestli jsou tam tak moudří všichni tak bych šel do jinýho servisu. V budících je ř.j. imobilizéru, od tama vede vedení (2 dráty) do čtetcí civky co je na spínací skřínce, já bych typl špatný kontakt na té cívce.
Prosinec 12, 200618 r Já to mám taky, ale nějak to neřeším. Vždycky klíček vyndám a strčím znova dokud to nepřestane blikat. Někdy stačí jen s klíčkem pootočit zpět a pak to naskočí
Prosinec 12, 200618 r Autor No já už sem to vyřešil. Dneska sem to rozebral a na spínací skřínce je čtení kodu z cívky a na tom je konektor se 2 drátkama. No a ten sem měl hodně volnej. Prakticky sem ho vytáhnul, jako by tam nebyla žádná aretace. Tak jsem lehce přihnul kontakty a pro jistou jsem to přetáh izolačkou. No a maká to. Zkoušel jsem i zapnout klíček po vytažení konektoru a dělá to přesně jak jsem to popisoval víš. To Tomin : No já si neumim představit, jak to budou přeprogramovávat, když je to jen takový mrňavá cívečka v klíčku No ale snad vědí co dělají.... To zabiak: No takhle mi to dělalo tejden a myslel jsem že se z toho zbláznim. Opravený to bylo za chvíli a je klid
Prosinec 12, 200618 r To Tomin : No já si neumim představit, jak to budou přeprogramovávat, když je to jen takový mrňavá cívečka v klíčku No ale snad vědí co dělají.... No ja se to radsi pokusim nejak dovrtat rano nez abych platil za neco takovyho.... asi zkusim teorii kontaktu s volnyma konektorama
Prosinec 12, 200618 r No já už sem to vyřešil. Dneska sem to rozebral a na spínací skřínce je čtení kodu z cívky a na tom je konektor se 2 drátkama. No a ten sem měl hodně volnej. Prakticky sem ho vytáhnul, jako by tam nebyla žádná aretace. Tak jsem lehce přihnul kontakty a pro jistou jsem to přetáh izolačkou. No a maká to. Zkoušel jsem i zapnout klíček po vytažení konektoru a dělá to přesně jak jsem to popisoval víš. To Tomin : No já si neumim představit, jak to budou přeprogramovávat, když je to jen takový mrňavá cívečka v klíčku No ale snad vědí co dělají.... To zabiak: No takhle mi to dělalo tejden a myslel jsem že se z toho zbláznim. Opravený to bylo za chvíli a je klid No neměl jsem pravdu?
Prosinec 13, 200618 r Já to mám taky, ale nějak to neřeším. Vždycky klíček vyndám a strčím znova dokud to nepřestane blikat. Někdy stačí jen s klíčkem pootočit zpět a pak to naskočí Me to delalo taky.Zajel jsem do servisu,tam dali novy kabel od snimaci skrinky k imobilizeru a je vse v pohode:-)Oprava material+prace cca 800,-kc.Ted jsem uz pul roku v klidu:-)
Červenec 28, 20205 r Zdravím, teď řeším stejný problém s Octavií 1.6 i 74 kW. rv. 1998 Také jsem sundal obložení volantu a koukal jsem na již zmíněné dráty k cívce, ovšem dráty i s konektorem drží pevně. Dálkové odemykání nemám. Kontrolka po otočení klíčkem neustále bliká... Auto nastartuje a hned poté chcípne... Za každou radu nebo poznámku budu velice vděčný.
Srpen 10, 20205 r přechodové odpory na konektorech nebo jsem měl několikrát že zákazník nějakým způsobem ztratil čip z klíče
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.