Publikováno Leden 31, 20232 r Zdravím, mám Škoda scala 1.5 tsi najeto kolem 30tis km. A teďka přes zimu se mi stává, že na studený motor mi to většinou na 3-4 stupni začíná “mlátit” u motoru. Hned jsem to řešil s mechanikem a ten mi řekl, ze to ty 1.0 a 1.5 dělají, aby se rychleji zahřály. Dnes se mi to stalo ale už i na celkem zahřátý motor. Kdyby měl někdo stejný problém a znal řešení budu za to jedině rad.
Leden 31, 20232 r Dá se ten zvuk víc specifikovat, jako drnčení plechu, nebo cinkání, duté klepáni atp., dělá to jen v zátěži v určitém spektru otáček a při překročení třeba 3 tis. to zmizí?
Leden 31, 20232 r Autor Spíše k tomu dutymu klepani (jak když vlak přijíždí přes spoje) a děje se to při intenzivnějším sešlápnutí plynu, když se ho snažím dostat do záběru. Kolem 3000 většinou je to klidnější, opravdu jen mezi těmi 2000-2500, ale proč mi to začlo dělat i na zahřáty, když predtim se to nestávalo vůbec.
Únor 1, 20232 r Sice mám 1.0, ale zažil jsem něco podobnýho, začalo to nějak s ochlazením a nejprve se to projevovalo takovým hlubokým zvukem a klepáním a po překročení 3tis. byl klid. Postupně se to zhoršovalo až bylo slyšet jasné rezonance plechu. V mém případě to byl kryt kolem střední části výfuku. A když se podívám jak blbě je to udělaný a navíc občas tam chybí z fabriky jeden kolík na uchycení :), je zázrak, že to nedělá všem. Takže bych se v první řadě podíval na tohle, jsou tam sluníčka, takže stačí dotáhnout, příp. zmínit v servisu. Motor podle mě pokud funguje jak má, nikdy nevydává divný zvuky.
Únor 1, 20232 r Autor před 6 hodinami, vormen napsal: Sice mám 1.0, ale zažil jsem něco podobnýho, začalo to nějak s ochlazením a nejprve se to projevovalo takovým hlubokým zvukem a klepáním a po překročení 3tis. byl klid. Postupně se to zhoršovalo až bylo slyšet jasné rezonance plechu. V mém případě to byl kryt kolem střední části výfuku. A když se podívám jak blbě je to udělaný a navíc občas tam chybí z fabriky jeden kolík na uchycení :), je zázrak, že to nedělá všem. Takže bych se v první řadě podíval na tohle, jsou tam sluníčka, takže stačí dotáhnout, příp. zmínit v servisu. Motor podle mě pokud funguje jak má, nikdy nevydává divný zvuky. Upraveno Únor 1, 20232 r od Danosos
Únor 11, 20232 r mě zase když vyháním pavouky do 6000ot tož od 5tis mě to začne někde v motoru rezonovat nebo tak nějak bych to nazval
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.