Danosos Vloženo 31. leden 2023 Sdílet Vloženo 31. leden 2023 Zdravím, mám Škoda scala 1.5 tsi najeto kolem 30tis km. A teďka přes zimu se mi stává, že na studený motor mi to většinou na 3-4 stupni začíná “mlátit” u motoru. Hned jsem to řešil s mechanikem a ten mi řekl, ze to ty 1.0 a 1.5 dělají, aby se rychleji zahřály. Dnes se mi to stalo ale už i na celkem zahřátý motor. Kdyby měl někdo stejný problém a znal řešení budu za to jedině rad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danosos Vloženo 31. leden 2023 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2023 Ještě dodám, že se to děje při překročení 2000 ot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 31. leden 2023 Sdílet Vloženo 31. leden 2023 Dá se ten zvuk víc specifikovat, jako drnčení plechu, nebo cinkání, duté klepáni atp., dělá to jen v zátěži v určitém spektru otáček a při překročení třeba 3 tis. to zmizí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danosos Vloženo 31. leden 2023 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2023 Spíše k tomu dutymu klepani (jak když vlak přijíždí přes spoje) a děje se to při intenzivnějším sešlápnutí plynu, když se ho snažím dostat do záběru. Kolem 3000 většinou je to klidnější, opravdu jen mezi těmi 2000-2500, ale proč mi to začlo dělat i na zahřáty, když predtim se to nestávalo vůbec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 1. Únor 2023 Sdílet Vloženo 1. Únor 2023 Sice mám 1.0, ale zažil jsem něco podobnýho, začalo to nějak s ochlazením a nejprve se to projevovalo takovým hlubokým zvukem a klepáním a po překročení 3tis. byl klid. Postupně se to zhoršovalo až bylo slyšet jasné rezonance plechu. V mém případě to byl kryt kolem střední části výfuku. A když se podívám jak blbě je to udělaný a navíc občas tam chybí z fabriky jeden kolík na uchycení :), je zázrak, že to nedělá všem. Takže bych se v první řadě podíval na tohle, jsou tam sluníčka, takže stačí dotáhnout, příp. zmínit v servisu. Motor podle mě pokud funguje jak má, nikdy nevydává divný zvuky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danosos Vloženo 1. Únor 2023 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2023 (editace) před 6 hodinami, vormen napsal: Sice mám 1.0, ale zažil jsem něco podobnýho, začalo to nějak s ochlazením a nejprve se to projevovalo takovým hlubokým zvukem a klepáním a po překročení 3tis. byl klid. Postupně se to zhoršovalo až bylo slyšet jasné rezonance plechu. V mém případě to byl kryt kolem střední části výfuku. A když se podívám jak blbě je to udělaný a navíc občas tam chybí z fabriky jeden kolík na uchycení :), je zázrak, že to nedělá všem. Takže bych se v první řadě podíval na tohle, jsou tam sluníčka, takže stačí dotáhnout, příp. zmínit v servisu. Motor podle mě pokud funguje jak má, nikdy nevydává divný zvuky. Editováno: 1. Únor 2023, autor: Danosos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danosos Vloženo 1. Únor 2023 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2023 Dobře, děkuju moc za čas a pokusím se na to zaměřit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasnivykolista Vloženo 11. Únor 2023 Sdílet Vloženo 11. Únor 2023 mě zase když vyháním pavouky do 6000ot tož od 5tis mě to začne někde v motoru rezonovat nebo tak nějak bych to nazval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.