Přejít na obsah

Bouchání v kufru auta

PetrHrudka

Doporučené příspěvky

Zdravím,

(Škoda Scala 1,5 TSI 2018, 17")

V poslední době se mi z kufru ozývají takové tupé, hlasité, plastové bouchání, skoro až rány. Hlavně při přejezdu nerovností. Prošel jsem už všechny fóra se stejným tématem. Ale žádné z řešení jaksi nepomáhá. Proto zakládám nové téma, protože i tady, u nás škodováků, se to řešilo naposledy před 12 lety :) jestli někdo nepřišel na něco nového u takovýchto novějších aut.

Zkoušel jsem fakt už úplně všechno...

Rezerva, nářadí, papundekl v kufru, upevnění výfuku, stabilizátoru, tlumičů, různé zámky na dveřích, platové obložení interiéru, rámeček SPZ, zadní nárazník, sjeté desky taky nejsou, světla i odrazky taky drží. Taky jsem zkoušel křížit nápravy a houpat s autem. A výsledek? Úplný ticho.

Fakt už nevím co s tím. Očekával bych že u takovýchto (novějších) aut už by nic takového klepat nemělo. Jen už se poslední měsíce smiřuji s tím, že to je prostě levný auto a nemůžu čekat klid jak v Rollsu či A8L a podobně... Jen mi to prostě neskutečně deptá mysl. Hlavně tam mám ještě skvělý násobič toho hluku - střešní okno takže ty rány jsou fakt neskutečně hlasitý. Je to spíš podobný zvuk jak když je povolené kolo nebo tak něco... 

Jak psali na nějakém fóru teplota čas ani moje nálada na to vliv nemá :)) To jestli je nádrž plná nebo ne je tomu zvuku taky jedno. Rychlost taky - prostě buší to furt, ale kmitočet těch ran se zvýší při pomalé jízdě po nerovnostech viz silnice Josefov :)) Jinak si to jednou zakřicí i na dálnici při spoji asfaltu.

Kdybyste měli nějaké nové typy a poznatky, budu FAKT MOC RÁD.

Předem díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, hele někdo tu psal, že mu technik vlezl do kufru a nohama se zapřel (hodně silně!) o dveře kufru a byl klid. 

Takže myslím, že psal, že to dělá seřízení zámku kufru. Co si vzpomínám... 

Tak ať to brzo najdeš, chápu ten pocit. 

Odkaz ke komentáři

Jj, tento problém jsme řešili před rokem na naší Scale, také jsme rozebrali kdeco a bez výsledku. Táta řídil po rozbitý cestě, já lezl po kufru a pátral :D.

https://forum.skodahome.cz/topic/150301-vrzani-drceni-a-jine-zvuky/?do=findComment&comment=2564368

V autorizáku se s tím ani nechtěli zabývat, dokud jsme technika nedonutili, aby si s tím chvíli sjel. Vrátil se s docela kamenným výrazem, že to je fakt rachot. Pomohlo seřízení zámku kufru, od té doby je to podstatně lepší. Tu a tam se to trochu ozve i tak, ale kdo o tom neví, tak to ani nepostřehne. Máme Scalu s elektrickým víkem kufru.

Já jsem také v tom kufru zkoušel rukama vzepřít zadní dveře, zda nerachotí, ale asi malou silou - nechtěl jsem vypadnout na silnici :D. Technici v AS to dělali stejně, jeden byl v kufru a prý když se opravdu hodně těm dveřím vzepřel přestalo to, povolil, začalo. Tak šli po zámku.

Editováno: , autor: tom01
Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, tom01 napsal:

Jj, tento problém jsme řešili před rokem na naší Scale, také jsme rozebrali kdeco a bez výsledku. Táta řídil po rozbitý cestě, já lezl po kufru a pátral :D.

https://forum.skodahome.cz/topic/150301-vrzani-drceni-a-jine-zvuky/?do=findComment&comment=2564368

V autorizáku se s tím ani nechtěli zabývat, dokud jsme technika nedonutili, aby si s tím chvíli sjel. Vrátil se s docela kamenným výrazem, že to je fakt rachot. Pomohlo seřízení zámku kufru, od té doby je to podstatně lepší. Tu a tam se to trochu ozve i tak, ale kdo o tom neví, tak to ani nepostřehne. Máme Scalu s elektrickým víkem kufru.

Já jsem také v tom kufru zkoušel rukama vzepřít zadní dveře, zda nerachotí, ale asi malou silou - nechtěl jsem vypadnout na silnici :D. Technici v AS to dělali stejně, jeden byl v kufru a prý když se opravdu hodně těm dveřím vzepřel přestalo to, povolil, začalo. Tak šli po zámku.

Díky za tip, taky mám elektrické víko kufru. Zkusím se podívat na ten zámek. Jak jsi to seřizovat ty? Nebo v servisu? Nebo nějaký YouTube návod xD ?

Odkaz ke komentáři

Zámek mi seřídili v servise, auto bylo v záruce. Možná když pohledáš po netu, najdeš nějaký návod, jestli už máš po záruce. Možná i tak bych s tím do servisu zajel, ať to ještě víc nerozhasíš nebo nedej bože ten zámek nerozbiješ :-)

Jo a bacha, necituj hned předchozí příspěvek. Jde o porušení pravidel fóra a moderátoři jsou zde bystří. Pro odpověď používej to pole "Odpovědět na toto téma" niže a ne ten plusík "citovat". U těch tří teček vpravo nahoře nad každým tvým příspěvkem je možnost "upravit". Tak doporučuji tímto nástrojem tu tvou citaci smazat, ať nedostaneš pojeb xD

Editováno: , autor: tom01
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...