LuuKe Vloženo 3. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2023 Ahoj. Mám dotaz a snad mi tu někdo pomůže. Mám Škoda Octavia ll po faceliftu r. 2009 1.4 TSI 90kw. Má najeto cca 170tis. km a na 145 a 165 km byly dělané rozvody. Na 145tis byly vyměněné poprvé a na 165tis se to muselo udělat znovu ale bohužel s kompletní generálkou motoru (výbrus hlavy atd.). Na těch 165 se rozvody rozskočily, takže oprava stála necelých 40tis. Po generálce motoru mám najeto lehce okolo 5tis km a při nastartovaní mi to dělá tenhle zvuk (viz. video ). Tento zvuk mi to dělá pouze při nastartování studeného motoru, když auto stálo přes noc u baráku. Nedělá to ale při každém nastartování ale třeba jen 1x za 3 dny. Dělá to cca 3 vteřiny a motor pak úplně utichne a jede tak jak má.při jízdě není motor absolutně slyšet, žádné cvakání ani rachtání a při zahřátém motoru to nikdy tenhle zvuk neudělá. Nechce se mi věřit, že by byly zase rozvody na výměnu. Další možnost prý špatnej startér nebo čerpadlo. Budu rád za jakoukoliv radu a informaci. VID_20231001_095227.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 3. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2023 Já v tom teda nic moc neslyším. Hlavně mně hluk přijde jak start dízlu při -10 😞 . Zkus snížit intenzitu mikrofonu v telefonu(jestli to jde). Hodně to zesiluje a zkresluje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2023 Asi tak, nicméně mi to přijde, že tam nějaké chrastění slyšet je. Ten zvuk mi přijde jako takové typické chrastění rozvodů - buď řetěz, nebo přestavovač. Ten máš také vyměněný? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuuKe Vloženo 4. Říjen 2023 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2023 Byla dělaná kompletní generálka motoru na 165tis km. Komplet vyměněné rozvody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.