Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Pokud ano tak by mne zajimalo jak to slo a jestli to zvladnu doma?

Diky

post-37-1154270106.jpg

Je to jednoduchý,už jsem jí namontoval.

Sedadlo musí ven,to je přidělaný na 4x šroubech(torx),odpojí se svorkovnice el.(airbagu,vyhřív.sedadel a od spínače nezap.bezp.pásu).Já mám model 2006 a už jsem tam měl připravený díry, tak po vyndání sedadla to byla práce na 15min.,známý si jí koupil také a ten má model 2005 a díry tam neměl tak je musel dodělal a když mi to popisoval tak spodek sedadla měl jiný než já.Každopádně to není žádná věda.

Jo,akorát až budeš odpojovat tu el.z pod sedadla tak neměj klíče v zapalování,kdyby si to odpojil a měl je tam tak ti do paměti závad airbagu naskočí sporadická chyba a bude svítit kontrolka a musel bys do škodovky na vymazání závad z důvodu odpojení.Když nebudeš mít klíče v zapal.tak je to v pohodě-vyzkoušeno!!!

• 3 měsíce později...

Mám ji tam..pod sedačkou je akorát kabel na pasy a airbag..tedy v mém případě.. je to přihrádka pod spolujezdce pro pravostranné řízení, hrál jsem si s tím asi dvě hoďky, ale to proto, že to člověk dělá poprvé..a asi i pečlivěji než v servisu. Je to místo toho deklíku, co je vpředu, jen jsem dal do sedadla dvě matice do plechu (mám MR2005 a díry tam jsou připravené..), takže je to na 4 šroubech, ty přední jsou původní. Nepřekáží to ničemu..

• 1 měsíc později...
  • Autor

Ve Skode si objednate kastlik pod sedadlo spolujezdce pro anglickou verzi (objednaci cislo - 1Z0881577E 47H - cerna barva )

post-11-1166472850.jpg

Upraveno od Harley1006

• Autor

Pak sehnat nastavec na golu M10

post-11-1166472910.jpg

• Autor

sundate operku hlavy ,operadlo naklopite co nejvice do predu a povolite nejprve zadni a pak predni srouby co drzi sedadlo k podlaze

post-11-1166473004.jpg

• Autor

dale se odpoji svorkovnice pod sedakem.Trochu si ho naklopite dozadu a posvitite baterkou aby jste videli a sedadlo soupnout do zadni polohy.Svorkovnce je schovana v predni casti podlahy pod sedakem .Je zadeklovana takovou krytkou.Tak pomoci sroubovaku odklapnout.

post-11-1166473405.jpg

• Autor

Pak to vse odpojit.Na kazde svorkovnici jsou takove male zobacky ,ktere se sroubovakem odtlaci a svorkovnice jde vytahnout ven celkem jsou 3

post-11-1166473491.jpg

• Autor

Nakonec vycvaknout objimku, ta ma 2 zobacky s kazde strany jeden a muzete sedadlo obratit dnem vzhuru aby jste na to lepe mohli.

post-11-1166473570.jpg

• Autor

Odsroubujete ten puvodni plast a opatrne ho vycvakate z tech zobacku co ho drzi k te postrani plastove casti sedadla. CHCE TO PEVNE NERVY to mi dalo nejvic prace

post-11-1166473703.jpg

• Autor

pak pripravit 2 srouby a matky co se dokoupi podle ETKY k te montazi. 2 Mate z predu ,tam jsou uz i ty matky(plastove)a dozadu jsou take dva srouby + 2 matky (kovove)

post-11-1166473806.jpg

• Autor

tady jsou ty predni matky do tech prijdou zpet ty srouby co jste vyndali

post-11-1166473867.jpg

• Autor

A sem prijdou ty dve kovove matky

post-11-1166473934.jpg

Upraveno od Harley1006

• Autor

pak to vypada takto

post-11-1166473970.jpg

• Autor

pak tam nasadit kastlik a nacvakat zpet do tech zobaku co to drzi pospolu s tim bokem.OPET SILNE NERVY popr se podivat jak to licuje u spolujezdce

post-11-1166474064.jpg

• Autor

takhle to vypada pokud uz je tam, pomoci nejakeho dlouheho nastavce,nakonci s redukci na dane srouby,upevnite srouby do tech 4 matek a nacvakate ucpavky zespodu kastliku co jsou dodavane spolecne s nim (6 kusu). aby vam z toho veci nevypadavali :)

post-11-1166474265.jpg

• Autor

otocit sedacku,posadit na misto zapojit svorkovnice,prisroubovat zadeklovat a hotovo

post-11-1166474335.jpg

• Autor

je tam :D-_-

post-11-1166474394.jpg

• 5 měsíců později...
Můžete mi někdo potvrdit že ta schránka je 1Z0881577e 47h onyx?

Připadně 1Z0881578e je ta klasická pod spolujezdce ? :help:

Je to jak píšeš

• 2 roky později...

Díky za super návod. Už jsem jej využil. Nejsem automechanik a nehrabal jsem se v autech. Jeden kastlík mi trval cca 40 minut. Dělal jsem obě do O2FL. Přidávám zkušenosti a detaily.

samotné schránky

1z0 881 577 E 47H schranka vlevo - barva onyx(cerna)

1z0 881 578 E 47H schranka vpravo - barva onyx(cerna)

pro jiny interier je kod stejny lisi se jen koncem misto 47H musite najit svoji barvu

Nakup schranek, vrele nedoporucuji weby s dily je to drazsti nez primo ve skodovce. Ja kupoval jednu za 427 Kc vcetne DPH (359 bez DPH). Staci do 17 hodin zavolat do jakehokoliv servisu a dalsi den v 9 si ji prijit vyzvednout. Po internetu jsem to videl od 500 nahoru + postovne.

Vetsi orisek jsou ty maticky. V ETCE totiz nejsou na obrazku, tam jsou jen plastove, ktere stejne jiz mate (drzi zaslepku). Ja nakonec po dlouhem badani a fotce zde nasel servis kde neco meli podle uctu to ma skoda kod N 0154581 (cena ve skoda servisu 17,50 s DPH/ks jsou potreba 2ks na kastlik), ale neni to ta spravna volba je to totez, ale je to sirsi, v sedacce je dira na sirku 14mm a tato matka ma 16mm (v tom servise meli i uzsi coz jsem podcenil, spravny kod neznam, u me to vyresila flexka a ztrata 5 minut casu).

Kod sroubku je - N 90775001 sroub 4,8x16 Coc.TORX, cena v skoda servise 10,20 Kc s DPH/ks

Opravdova specialita je jak povolit sedacku, pri pohledu na druhou fotku i autor nema torx, ale neco jineho...

Hledani na internetu to nakonec vyresilo, jde o tzv. tisicihran, oznaceni XZN 10. Ja nakonec koupil nadstavec na GOLU s oznacenim hlavice 1/2" XZN 10 zastrčná, v bauhausu cena 102 Kč s DPH.

K montáži samé:

- neodpojoval jsem sedačku a neotáčel, jen jsem odšrouboval 4 šrouby a naklonil ji na zadni sedačku a v sedě na zemi vedle auta to vyměnil. Jednodušší je spolujezdec, u řidiče zavazel volant.

- k odšroubování - nejdřív povolte zadni, při povolování předních je lepší sedačku dat do nižší polohy, v nejvyšší poloze to zavazí gole. Při povolování předních se sedačka sama začne naklánět dozadu, přidržte ji

- plastové slicování. jsou tam 2 zapadky a jdou ven velmi blbě a dovnitř ještě hůř, v obou případech jsem se dost bál, že to poničím. Je to určitě nejsložitější úkon

- nasazení matek musíte nejdřím zatlačit do sedačky proti molitanu a pak nasadit na místo. Patří to závitem směrem do sedačky.

Toť asi vše, připojuji několik fotek k popisu.

Jen poznámka při hledání dílů doporučuji odkaz https://eshop.skoda-auto.cz/nora. To měl jeden škoda dealer u svého kontaktu na prodej ND. Musíte znát číslo dílu a prozradí to doporučenou koncovou cenu (což se shoduje s tím za co jsem to koupil). Mj. do telefonu se ta dáma na skladu prokecla a prozradila jejich nákupku je to -20% od této ceny, asi proto ten dealer nabízel registraci, předpokládám, že nezávislým opravnám by to prodal se slevou.

Nadstavec na golu - XZN10, bauhaus cena 102 Kč vč. DPH

post-27780-1246555246_thumb.jpg

post-27780-1246555271_thumb.jpg

Maticka mela byt uzsi, dira ma 14mm tato ma 16mm na sirku.

Spravny kod neznam, v prodeji ND skoda u 3 dealeru se tvarili ze nevi co to ma byt, az jsem trefil na cloveka co mi ukazal 3 typy, hold jsem mel vzit uzssi. Pokud se nebudete moci dohodnout, tak tento kod je N 0154581 a flexkou se da upravit a nebo jej presvedcit at dle tohoto najde uzsi variantu.

post-27780-1246555554_thumb.jpg

Původní záslepka pod sedalo, vpravo jsou vidět dvě platové packy, co dělají největší problém. Jak vidět, nakonec jsem je dostal ven vcelku.

post-27780-1246556300_thumb.jpg

V této poloze jsem to montoval ja, ale samozřejmě nebráním použít jiný návod a vytahnout jej celé, v obou případech pozor na kablik od airbagu, najdete ho v předu vždy směrem ke dveřím.

post-27780-1246556563_thumb.jpg

Sedadlo po demontazi plastove zaslepky

post-27780-1246556721_thumb.jpg

Sedadlo po montazi kastliku

post-27780-1246556740_thumb.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.