Přejít na obsah

OII montaz schranky pod sedadlo ridice


Harley1006

Doporučené příspěvky

Je to jednoduchý,už jsem jí namontoval.

Sedadlo musí ven,to je přidělaný na 4x šroubech(torx),odpojí se svorkovnice el.(airbagu,vyhřív.sedadel a od spínače nezap.bezp.pásu).Já mám model 2006 a už jsem tam měl připravený díry, tak po vyndání sedadla to byla práce na 15min.,známý si jí koupil také a ten má model 2005 a díry tam neměl tak je musel dodělal a když mi to popisoval tak spodek sedadla měl jiný než já.Každopádně to není žádná věda.

Jo,akorát až budeš odpojovat tu el.z pod sedadla tak neměj klíče v zapalování,kdyby si to odpojil a měl je tam tak ti do paměti závad airbagu naskočí sporadická chyba a bude svítit kontrolka a musel bys do škodovky na vymazání závad z důvodu odpojení.Když nebudeš mít klíče v zapal.tak je to v pohodě-vyzkoušeno!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mám ji tam..pod sedačkou je akorát kabel na pasy a airbag..tedy v mém případě.. je to přihrádka pod spolujezdce pro pravostranné řízení, hrál jsem si s tím asi dvě hoďky, ale to proto, že to člověk dělá poprvé..a asi i pečlivěji než v servisu. Je to místo toho deklíku, co je vpředu, jen jsem dal do sedadla dvě matice do plechu (mám MR2005 a díry tam jsou připravené..), takže je to na 4 šroubech, ty přední jsou původní. Nepřekáží to ničemu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 2 roky později...

Díky za super návod. Už jsem jej využil. Nejsem automechanik a nehrabal jsem se v autech. Jeden kastlík mi trval cca 40 minut. Dělal jsem obě do O2FL. Přidávám zkušenosti a detaily.

samotné schránky

1z0 881 577 E 47H schranka vlevo - barva onyx(cerna)

1z0 881 578 E 47H schranka vpravo - barva onyx(cerna)

pro jiny interier je kod stejny lisi se jen koncem misto 47H musite najit svoji barvu

Nakup schranek, vrele nedoporucuji weby s dily je to drazsti nez primo ve skodovce. Ja kupoval jednu za 427 Kc vcetne DPH (359 bez DPH). Staci do 17 hodin zavolat do jakehokoliv servisu a dalsi den v 9 si ji prijit vyzvednout. Po internetu jsem to videl od 500 nahoru + postovne.

Vetsi orisek jsou ty maticky. V ETCE totiz nejsou na obrazku, tam jsou jen plastove, ktere stejne jiz mate (drzi zaslepku). Ja nakonec po dlouhem badani a fotce zde nasel servis kde neco meli podle uctu to ma skoda kod N 0154581 (cena ve skoda servisu 17,50 s DPH/ks jsou potreba 2ks na kastlik), ale neni to ta spravna volba je to totez, ale je to sirsi, v sedacce je dira na sirku 14mm a tato matka ma 16mm (v tom servise meli i uzsi coz jsem podcenil, spravny kod neznam, u me to vyresila flexka a ztrata 5 minut casu).

Kod sroubku je - N 90775001 sroub 4,8x16 Coc.TORX, cena v skoda servise 10,20 Kc s DPH/ks

Opravdova specialita je jak povolit sedacku, pri pohledu na druhou fotku i autor nema torx, ale neco jineho...

Hledani na internetu to nakonec vyresilo, jde o tzv. tisicihran, oznaceni XZN 10. Ja nakonec koupil nadstavec na GOLU s oznacenim hlavice 1/2" XZN 10 zastrčná, v bauhausu cena 102 Kč s DPH.

K montáži samé:

- neodpojoval jsem sedačku a neotáčel, jen jsem odšrouboval 4 šrouby a naklonil ji na zadni sedačku a v sedě na zemi vedle auta to vyměnil. Jednodušší je spolujezdec, u řidiče zavazel volant.

- k odšroubování - nejdřív povolte zadni, při povolování předních je lepší sedačku dat do nižší polohy, v nejvyšší poloze to zavazí gole. Při povolování předních se sedačka sama začne naklánět dozadu, přidržte ji

- plastové slicování. jsou tam 2 zapadky a jdou ven velmi blbě a dovnitř ještě hůř, v obou případech jsem se dost bál, že to poničím. Je to určitě nejsložitější úkon

- nasazení matek musíte nejdřím zatlačit do sedačky proti molitanu a pak nasadit na místo. Patří to závitem směrem do sedačky.

Toť asi vše, připojuji několik fotek k popisu.

Jen poznámka při hledání dílů doporučuji odkaz https://eshop.skoda-auto.cz/nora. To měl jeden škoda dealer u svého kontaktu na prodej ND. Musíte znát číslo dílu a prozradí to doporučenou koncovou cenu (což se shoduje s tím za co jsem to koupil). Mj. do telefonu se ta dáma na skladu prokecla a prozradila jejich nákupku je to -20% od této ceny, asi proto ten dealer nabízel registraci, předpokládám, že nezávislým opravnám by to prodal se slevou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maticka mela byt uzsi, dira ma 14mm tato ma 16mm na sirku.

Spravny kod neznam, v prodeji ND skoda u 3 dealeru se tvarili ze nevi co to ma byt, az jsem trefil na cloveka co mi ukazal 3 typy, hold jsem mel vzit uzssi. Pokud se nebudete moci dohodnout, tak tento kod je N 0154581 a flexkou se da upravit a nebo jej presvedcit at dle tohoto najde uzsi variantu.

post-27780-1246555554_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Luďa uzamkl následující téma
  • Luďa odemkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...