Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, mám meší problém s mojim magnetickým vreckovým svetlom v kufri. Po odomknutí vozidla a otverení kufra vôbec nesvieti, ale keď ho vyberiem, tak pri jeho stlačení normálne funguje. Zároveň ak je vozidlo zamknuté a svetlo je uložené v držiaku, tak na ňom jemne svieti jedna z troch LEDiek. Skúšal som aj druhé svetlo, to pri otvorenom kufri taktiež nesvieti a ak je vozidlo zamknuté taktiež niesvieti(čo je logické), inak po vybratí z držiaku ide normálne. V kufri inak všetko normálne funguje(svetlá na 5tych dverách a aj 12V zásuvka) Viete mi poradiť, kde by mohol byť problém ? 

Vloženo (editace)

Skontroluj napätie na konektoroch. Vyzerá to na skrat v zásuvke svietidla (myslím, že sa napätie dostáva na - konektor). 

Editováno: , autor: r_e_n_e
Vloženo (editace)

Môže byť... No on skúšal aj druhé svetlo a robilo mu to isté. Mal si druhú lampu z origo Superb 3, alebo to bolo z S2? Ja som kedysi letoval neoriginál biele LED na Superba 2 a nerobilo mi to. No Superb 3 má inú riadiacu jednotku. 

Editováno: , autor: r_e_n_e
Vloženo
V 18. 11. 2023 na 23:16, r_e_n_e napsal:

Môže byť... No on skúšal aj druhé svetlo a robilo mu to isté. Mal si druhú lampu z origo Superb 3, alebo to bolo z S2? Ja som kedysi letoval neoriginál biele LED na Superba 2 a nerobilo mi to. No Superb 3 má inú riadiacu jednotku. 

V 19. 11. 2023 na 0:48, p2p napsal:

Ja nepisu led ohledne lampicky...

Ja pisu ohledne ledek na kufru, osvetleni vnitrni i venkovni...

Ďaukujem za odpovede. Nakoniec som išiel dnes otestovať svoje svetlá do iného supeba a zázrakom obe normálne svietili v držiaku. Na konektoroch nie je žiadne napätie, poistka sa tiež kontrolovala, v nej nie je problém. Obe svetlá su origo S3. Taktiež všetky led svetlá su origo. Došiel som teda k záveru, že by mohlo ísť asi o prelomený kábel v kabeláži. Nemá náhodou niekto nejakú schému odkiaľ a kam vedie celá kabeláž ? Alebo kde by sa to mohlo najčastejšie lámať ?

• o 10 měsíců později...
Vloženo

Zdravím,

nevíte kde je problém, že nesvítí magnetická svítilna v kufru u Combi po otevření kufru? Osvětlení kufru ve víku normálně svítí (originál světýlka). Lampička je funkční (nová), v ruce po zapnutí svítí...

Asi často rozšířená závada, že lampičku škodovka radši u novějších modelů (od r.2021?) úplně vyřadila 🙂  

Díky za případnou radu.

• o 4 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo (editace)

tak vcera jeden S3 a pokus o opravu magnetickeho svetla. svetlo fungovalo, testovane kedysi davno u mna v O3, takze v nom chyba nebude

schema je celkom jednoducha, zatial sa mi ju nechce prekreslovat uplne

Snmkaobrazovky(216).thumb.png.9e1d1f0fc67803f7010d0084f7d6324c.png

pripojene su 3 vodice - signal dveri, kostra a nabijanie. oznacenie svetla v scheme je R280

T3af/1 - červeno-modrý 0,35 mm - plusové spojenie vo zväzku - prepojenie na T8a/8 (alebo dopredu k BCM jednotke T73c/12)
T3af/2 - hnedý 0,35 mm - ukostrovací bod v kufri vľavo (bod 50)
T3af/3 - sivo-modrý 0,35 - spojenie pre svetlo v kufri - prepojenie na T12l/1 (alebo dopredu k BCM jednotke T73a/52)

podla rocnika sa este lisi pripojenie na konektory kufra. T8a/8 a T12l/1 je zo schemy od cervenca 2019. oba konektory su v pripade combi v kufri na lavej strane. pre jeden staci demontovat D-stlpik, druhy je schovany a je nutne demontovat (odtiahnut) bocnicu kufra

20250716_183544.thumb.jpg.0eac639240c2c3302ddcbc3a601232d8.jpg 20250716_183547.thumb.jpg.bc8aa13ce1e1bc30cf1e06c0c34cb2e6.jpg 20250716_183549.thumb.jpg.62364bd899f2f40b433e4a413f81cb90.jpg

kostru nebolo problem premerat ani pri poskadanom aute, stacilo prepipac voci 12V zasuvke napriklad. je to stredny pin. oba krajne po prepnuti na meranie napatia mrtve. aj preto sme skusili rozobrat kufor. nasledovalo hladanie a kontrola pinov podla schemy, mozno by stacilo riadit sa aj podla farieb - sivo-modry a cerveno-modry. pozor, nesmeruju do toho isteho konektora.

prepipanim sme zistili, ze sivo-modry je v poriadku. cerveno-modry ale nie. pritom svetla vo veku kufra fungovali, pri odpojeni konektora zhasli ako mali. riesenie? natiahnut 1 novy kablik medzi 8-pinovy cierny konektor a 3-pinovy konektor osvetlenia magnetickej lampy....

20250716_184037.thumb.jpg.90df9ceac24e6a7fd358ec7a3c99ce62.jpg

povodny na strane lampy iba vypojit a zaizolovat, na strane 8-pinoveho konektora je nutne sa pripojit k povodnemu vodicu a ten tam aj nechat! inac nebude svietit veko kufra. fotku k tomu nemam ziadnu. proste vypinovat, strihnut pin a zakrimpovat spolu s novym vodicom aj ten povodny. alebo spojit inym vhodnym sposobom (dutinkova spojka, v krajnom pripade spajkovanie a podobne). novy vodic vhodne uchytime a ochranime do textilnej izolacnej pasky napriklad

20250716_184040.thumb.jpg.d9d6c095787c3dc0fcf06ed6076ebcee.jpg

pripojime vsetky odpojene konektory a aj 3-pinovy konektor a otestujeme svetlo. malo by sa zapnut pri otvorenych dverach. ked je vsetko OK, tak to poskladame do povodneho stavu a urobime zaverecnu skusku :) 

20250716_185205.thumb.jpg.4ed1240757fb913783e1982425953075.jpg

schemy a dielenska prirucka na rozoberanie su dostupne priamo na fore:

Editováno: , autor: wirer
doplneny link na DP

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...