koudy_123 Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Ahoj, prosím o radu zkušenější. Dnes smrad v autě, jako když se pálí spojka nebo plasty. Google pomohl >> Pálení plastových částí přídavného elektrického topení - PTC případně jeho kontaktu. Nastudoval jsem dílenskou příručku a šel na demontáž. Sice pomalu ale dostal jsem se až k samotnému VYTAŽENÍ PŘÍDAVNÉHO ELEKTRICKÉHO TOPENÍ (1K0963235G). A nastal problém. Vytáhnu ho jen na cca 90% a pak se zarazí o ocelovou část palubky (viz foto 1 horní červená kružnice), na které je přimontován kolení airbak (airbag je samozřjmě demontován), a nejde dovytáhnout. Ať s ním kroutím jak chci, tak prd. CO S TÍM? JAK TO DOSTANU VEN? Příručká jen v tuto chvíli říká, demontujte. No a další zjištění. Začal se pálit kontakt jak na samotném el. topení (viz foto 1 dolní kružnice a foto 3) tak i v konektoru foto konektor. Vypadá to, že topný člen by šel zachránít (očistit kontakt), ale pastový konektor je podle mne potřeba vyměnit. Dá se vůbec koupit? Edit. Svorkovnice bez pinu a kabelů má číslo 1K0972723A (ve škodě za 190,-). Edit: Nakonec se mi PTC podařilo vyndat. Vysunout doleva a NAHORU, až se vysune dolní zadní roh PTC, a pak stáhnout dolů. Ježek v kleci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krobikml Vloženo 19. Ledna Sdílet Vloženo 19. Ledna Ahoj, mám stejný problém u Octavia 3 2.0 TDi. Když to nechám zaplé déle tak jde vidět i kouř z výduchu topení. Smrad je to hrozný. Teď v zimě to dost postrádám. Jak jsi závadu odstranil? Nebo má někdo zkušenost? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 20. Ledna Autor Sdílet Vloženo 20. Ledna Zatím jsem tu topnou spirálu jen vymontoval, svorkovnici zaizoloval a jezdím bez PTC. Holt to do kabiny topí za delší čas. Jinak chci zkusit dát jen nový pin se svorkovnicí a starou topnou spirálu (vypadá dobře). Díly mám, jen se k tomu dostat. Pokud to bude zase smrdět, nová topná spirála se dá koupit za 2tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 8. Dubna Autor Sdílet Vloženo 8. Dubna Jen pro info. Až do teď jsem jezjil s vymontovaným PTC a nenainstalovaným textilním krytem v levé straně středového tunelu. Vřele to nikomu nedoporučuji. Koloběh telpa od výměníku je nepřítomností zmíněných částí narušen tak, že řidič se vaří a spolujezdec mrzne. Jinak jsem teď nakrimpoval nový konektor, dal novu svorkovnici a nechal starý PTC. Uvídím, jak to bude fungoval, až teplota klesnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krobikml Vloženo 8. Dubna Sdílet Vloženo 8. Dubna Tak snad se dílo podařilo, jen se bojím že to testneš až tak v říjnu 🙂 ale určitě dej vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.