milde11 Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 Mám FRS rv 2003, najeto cca 130tis km. Poslední dobou jsem si všimnul, že začala být docela hlučná převodovka. Při volnoběhu vydává takový klepavý zvuk, když sešlápnu spojku klepání zmizí. Jsem v tomhle lajk takže se moc nevyznám. Proto bych se chtěl zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. V servisu když mi dělali silenblocky mi řekl, že by tam mohlo být vypadnuté nějaké ložisko nebo co,ale nechtěl bych auto hodit někam do servisu, kde mi řeknou že by stála oprava tolik a tolik a ve finále zjistím, že to stojí stejně za prd. a další dotaz, kolik tak vychází koupě nové převodovky? Myslím z bouračky nebo na ND a jestli byste mi to doporučili. Díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonin Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 Zdarec a kdy jsi menil spojku?ja si myslim že ti to dela ložisko od spojky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 Vyměnii bych taky olej, 6ti kvalty jsou tuze drahé i jako staré... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka Vloženo 23. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2006 No mne robilo nieco podobne lozisko spojky. Strasne to hucalo na volnobehu, po stlaceni spojky prestalo. V podozreni bolo este lozisko v prevodovke ale to bolo nakoniec ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milde11 Vloženo 25. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2006 já mám taky podezření na ložisko spojky, po Novém roce to dám do servisu ať na to mrknou, já si myslím že spojka měněná ještě nebyla. jsem druhý majitel a je z dovozu. Kolik tak stojí oprava ložiska spojky? Se mi moc nezdálo, že by to měla být převodovka jak mi jeden dotyčný říkal. Problémy zatím žádné nejsou jenom to hučení a bouchání při volnoběhu... Jak bych poznal, kdyby byla v háji převodovka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 25. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2006 Převodovka musí ven a vyměnit spojkové ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milde11 Vloženo 25. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2006 jasně to jsem si myslel,ale spíš by mě zajímalo jestli převodovka bude v pohodě nebo spíš by měla být. pokud to bude jenom ložisko. kolik taková sranda vyjde? je mi jasné že se musí sundat převodovka, ale mám strach abych nemusel měnit celou převodovku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 25. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2006 No ložisko bych viděl cca 1 000kč a práce v autorizovaném servisu cca 2500kč za převodovku šup sem šup tam zpět. Pak se uvidí, ale snad to bude jen spojkový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milde11 Vloženo 6. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. leden 2007 No ložisko bych viděl cca 1 000kč a práce v autorizovaném servisu cca 2500kč za převodovku šup sem šup tam zpět. Pak se uvidí, ale snad to bude jen spojkový. a co jiného by to mohlo být kromě toho spojkového ložiska? zdá se mi, že je ta převodovka i dost hlučná... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 6. leden 2007 Sdílet Vloženo 6. leden 2007 Ono v převodovce je víc věcí které když nejsou ok dělaj bordel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milde11 Vloženo 6. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. leden 2007 takže to budu muset nechat rozebrat a uvidí se. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 6. leden 2007 Sdílet Vloženo 6. leden 2007 Ale tak jsem to nemyslel... Občas u 6ti kvaltů zloběj synchrony obykle stačí jen vyměnit olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milde11 Vloženo 6. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. leden 2007 jasně, já sem v tomhle lajk, takže se nevyznám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MAr(c)el Vloženo 6. leden 2007 Sdílet Vloženo 6. leden 2007 Zdravicko, tak me to huci ne na volnobeh, ale pri zarazene rychlosti a kdyz malinko, opravdu malinko pridam plyn ... na 2. 3. a 4. stupen rychlostni. Staci uplne pustit plyn, anebo vic pridat a je po huceni .... nevite co by to mohlo bejt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZI Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 Závadu na převodovce poznáš když sešlápneš spojku a přestane to.Většinou to ale dělá spojkové ložisko.Vadné je když hučí při sešláolé spojce.Někdy chrastí i při volnoběhu a to pak poznáš tak,že spojku jen lehce přitlačíš až ucítíš odpor pružiny.Pokud hluk přestane ,je uvolněné na vidličce nebo je suché. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milde11 Vloženo 29. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2007 Závadu na převodovce poznáš když sešlápneš spojku a přestane to.Většinou to ale dělá spojkové ložisko.Vadné je když hučí při sešláolé spojce.Někdy chrastí i při volnoběhu a to pak poznáš tak,že spojku jen lehce přitlačíš až ucítíš odpor pružiny.Pokud hluk přestane ,je uvolněné na vidličce nebo je suché. takže když mě to dělá tak, že to na volnoběh hučí a klepe a po sešlápnutí spojky vše přestane.... jinak při řazení vše bez problému. jediný problém je ta nadměrná hlučnost a to i při vyšších otáčkách. co by to mohlo být? jde mi o to, jestl jde o to ložisko nebo o převodovku. já jako lajk si myslím, že převodovka by špatná být neměla, když řazení je v pořádku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grygy Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 Myslim, ze to bude lozisko v prevodovce, spojkove dela presne opak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZI Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 Logicky z toho vyplývá že převodovka protože se po vyšlápnutí netočí.To ložisko poznáš jak jsem psal prve.Přitlač jen lehce ale .jen aby jsi cítil opření ložiska.První hřídel převodovky se stále točí.Pokud to přestane je to ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 Jako první bych vyměnil olej, asi nejlevnějšá prvotní investice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.