Polik.cz Vloženo 8. Února Sdílet Vloženo 8. Února Ahoj, delší dobu se s námi táhne problém v elektrice. Náš servisák (respektive jsme zkusili 3) je asi neschopný a nedokáže stále chybu odstranit. Máme roomster 2012 po faceliftu 1.6 TDI a už cca rok se potýkáme s problémy s elektrikou. Auto evidentně odebírá něco i když jen stojí. Baterie se pomalu vybíjí, což je taky divné, ale dle servisu nikde žádný odběr není, asi skřítci či co. Pak je ale klasicky den, že vyrazíte a když jedete v nízkých otáčkách, tak začnou problikávat světla, pak palubka, hezky se rozsvítí posilovač, ABS a vše možné, volant ztuhne a pokud nedáte kotel, tak vozidlo klidně chcípne. Jakmile ale začne takto zlobit, tak stačí zhasnout auto a znovu nastartovat a auto jede v pohodě. Nejhorší je, když se Vám to stane v kopci v zatáčce když odbočujete, to není příliš bezpečné :(. Diagnostika nic nenašla a tak se postupně měnilo čerpadlo servořízení, autobaterie za větší, alternátor s volnoběžkami a řemenem, pojistky nad baterkou, žárovky a a pár různých drobností. Nejhorší je, že chyba je nepravidelná a vždy když někam přijedu na proměření, je vše v pořádku. Automobil taky při nízkých otáčkách škube, což přisuzuji také té elektrice, jakmile se šlápne na plyn, tak je klidný. Přijde mi že i víc žere než před rokem, tak cca o 0,5-1l / 100km Co tak zde čtu, tak určitě nebylo měněn ten regulátor otáček volantu a pak je prý ještě nějaký senzor v tom hřebenu od servořízení. Už jsem ale zoufalí a jelikož kamkoliv přijedu auto normálně funguje, tak nevím co s tím. Netušíte co mám zkusit? Na servis se asi moc spolehnout nedá, už se v tom utopilo přes ně dost peněz a výsledek žádný Nebo jestli doporučíte nějakého dobrého elektrikáře v okolí Kralup nad Vltavou, nebo Kladna, budu moc rád. Děkuji za jakýkoliv názor a typ na co se zaměřit, případně kam dojet do servisu. David Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.