Smrček1 Vloženo 23. Dubna Sdílet Vloženo 23. Dubna Poradíte mi prosím? Ztuha se mi točí přední kola u fábie. Otáčel jsem ložiskem vší silou. Je to tak normální / z výroby? Jak bych tomu mohl pomoci? Koupí nových ložisek, výměnou oleje v diferenciálu a převodovce, nebo ještě jinak? (Motor je AWY.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smrček1 Vloženo 23. Dubna Autor Sdílet Vloženo 23. Dubna Rychlost jsem zařazenou neměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 23. Dubna Sdílet Vloženo 23. Dubna Já bych se nebál tvrdit, že je to normální. Za malý průměr náboje točíš všema kolama v převodovce. Kdyby to šlo ztuha, tak by se to (ložisko, převodovka) za jízdy hřálo a to se asi nehřeje, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 23. Dubna Sdílet Vloženo 23. Dubna ? nevim já tedy vždy zdravím nábojem otáčím bez odporu pokud není zařazený rychlost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 23. Dubna Sdílet Vloženo 23. Dubna (editace) Řekl bych ok, mně to jde taky ztuha. Editováno: 23. Dubna, autor: psurn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smrček1 Vloženo 23. Dubna Autor Sdílet Vloženo 23. Dubna před 9 hodinami, McMatej napsal: Já bych se nebál tvrdit, že je to normální. Za malý průměr náboje točíš všema kolama v převodovce. Kdyby to šlo ztuha, tak by se to (ložisko, převodovka) za jízdy hřálo a to se asi nehřeje, že? Zkusil jsem to v tomto stavu i rozjet, cca na 100 km/h. Než jsem stihl vyřadit a vylézt z auta, tak ložisko stálo.. Čekal bych že tomu převodovka dá nějakou setrvačnost, ale asi opak je pravdou. Co se týče průměru, když je tam kolo a roztočím ho, tak neudělá snad ani půl otáčky. Nevím, třeba to tyhle Fabie mají všechny. Jestli hřeje se špatně poznává, hřejou hlavně brzdy, ale mohl bych to někdy zkusit. před 8 hodinami, informator napsal: ? nevim já tedy vždy zdravím nábojem otáčím bez odporu pokud není zařazený rychlost. U jedničkových Fabií? Pamatuju, že jsem zkoušel roztočit kolo u Mondea a tam objelo asi pět otáček místo zmíněné cca půl otáčky. Pět už mi přijde v pohodě. Tak nevím, jestli by tomu šlo pomoci. Výměnou oleje v převodovce a diferenciálu bych snad neměl nic pokazit, byť si na to netroufám a asi to svěřím servisákovi. S ložiskama si nejspíš hlavu zatim lámat nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.