Daniel331 Vloženo 26. Duben 2024 Vloženo 26. Duben 2024 Dobrý deň mám Škoda Superb 3 140kw DSG na 5a6 rýchlostnom stupni auto vydáva divné zvuky ostatné rýchlostné stupne sú úplne tiché robí to len a len na 5a6q nájazd 210tis km olej sa mení pravidelne . Čo to môže spôsobovať? Citovat
magy77 Vloženo před 4 hodinami Vloženo před 4 hodinami (editace) Ahojte. tu na fore som novy, tak sa ospravedlnujem ak pisem do zleho vlakna. Auto mam uz 6 rokov. Je to 2017ka L&K v plnej vybave, v case kupy v nemeckom bazari mala 30 000km. Dnes som na 150 000 a riesim repas prevodovky. Chcem sa podelit s par detailami. Je zrejme, ze sa mi prilis opotrebovalo lozisko medzi 5-tym a 6-tym stupnom. Pri jazde sa to prejavovalo suchavym zvukom, ktory vo vyssich rychlostiach presiel az do piskania. V nizkych rychlostiach na prevodovych stupnoch 1-4 sa problem prakticky neprejavoval. Ziadnu chybu na pristrojovke mi zatial nevypisovalo. Aj tak som to radsej dal pozriet, aj ked auto bolo plne pojazdne, vykon bol v poriadku, tie vibracie a zvuky boli naozaj silne. Este presne neviem, kolko bude oprava stat, zatial je prevodovka rozobrana v servise, ocakavam palku cca 2000€. Pisem sem hlavne preto aby ste sa mozno pozreli na fotky a podelili sa o vlastne skusenosti s podobnymi problemami. Na fotkach vidno piliny na magnete, a aj samotne lozisko. Po prevodovke budem riesit vymenu DCC tlmicov, niekde som sa docital, ze uz nestoja 400€/kus ale len 150, tak to uz snad bude lacnejsie. Editováno: před 4 hodinami, autor: magy77 Citovat
stanmar Vloženo před 2 hodinami Vloženo před 2 hodinami Špatně zvolené téma = dotaz na převodovku a k tomu na DCC (tlumiče) 1 Citovat
VeteranChild Vloženo před 1 hodinou Vloženo před 1 hodinou @magy77 Ahoj, příspěvek jsem přesunul do odpovídajícího tématu, ale ty tlumiče sem nepatří. O výměně DCC tlumičů je tu tohle téma: Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.