Slapanak Vloženo Sobota v 19:09 Sdílet Vloženo Sobota v 19:09 Mám L&K, takže samozřejmě na 235/45/19 a nahuštěno podle norem co uvádí Škodovka a absolutně žádný problém, podvozek jak víno, ale ono všeobecně je to u těch liftbacků údajně lepší. Proč to nechápu a ani nevim, když popinu design, tak je to přece stejný auto jako kombi. Navíc co jsem se náhodně doslechl, tak údajně ty nové DCC Pro budou časem měnit za klasické DCC ze trojkového Superba, ale kdy a kolik je na tom pravdy nevím. Upřímně já mít takový auto s takovým podvozkem co mě neustále buší, tak jak se znám, tak už bych ho na stopro neměl. :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sup4KV Vloženo Sobota v 19:30 Sdílet Vloženo Sobota v 19:30 K těm pneu a tlakům : má to minimální vliv na ten negativní projev těch Kayab. Neřešte 18 vs.19 vzal jsem kola z trojky 215/60/R16 minimum hliníku max. pneu a je to takřka stejné, rozdíl je v projevu a jízdních vlastnostech jako takových - průjezd rychleji zatáčkou, přes obruby atd. (žvejkne se , tlumí lépe atd.) ale to klepání ta samotná činnost těch tlumičů je stejná. Řešením je pouze si nagaranci zajistit výměnu tlumičů. Nevím jaká je logika v sériích těch tlumičů je jich celkem asi 10. Já mám na 1/24 výroba. sérii AE, kolegovi co mu je vyměnili - AL. Pokud je tu někdo z okruhu ŠA tak by mě to zajímalo jaká je tam posloupnost. Zda karoserie na lince nebo podle abecedy postupný update - netuším. Ale určitě to bude složitější. Ta rozhodná doba mezi updatem by měla být do a po 17.6.24. Jaký je rozdíl v jednotlivých sériích netuším. Řeknu víc až si auto vyzvednu a kouknu do podběhu, od středy je hotové - výměna tlumičů. Jedu si pro něj v pondělí ještě jsem čekal na lakovnu a výměnu víčka palivové nádrže. Pohodovou sobotu všem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo Sobota v 21:08 Sdílet Vloženo Sobota v 21:08 (editace) @Mike462 combi, na zimu 235/45/18 a jsem z bystrice u trince Editováno: Sobota v 21:09, autor: bazycek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike462 Vloženo Sobota v 21:40 Sdílet Vloženo Sobota v 21:40 @bazycek mně jde o to, že bych se na ta auta, která jsou potichu, rád podíval a porovnal to s tím svým. Měl bych alespoň něco v ruce až to budu opět řešit s dealerem. Bohužel Třinec mám skoro přes celou republiku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalX9 Vloženo včera v 10:21 Sdílet Vloženo včera v 10:21 Pokud si někdo ze smolařů chce srovnat situaci s podle mě bezproblémovým kusem na Praze 10, nabízím ke srovnání Superb LK 2.0 TDI 110kW, liftback, aktuálně na zimních pneu 235/45R18, výroba 2024W23. Kontakt přes zprávy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sup4KV Vloženo včera v 10:39 Sdílet Vloženo včera v 10:39 @Mike462 odkud jsi ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike462 Vloženo včera v 10:50 Sdílet Vloženo včera v 10:50 @Sup4KV Praha, ale jsem také na Vysocině. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sup4KV Vloženo včera v 11:53 Sdílet Vloženo včera v 11:53 JJ pak ideálně s MichalX9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike462 Vloženo včera v 12:25 Sdílet Vloženo včera v 12:25 @Sup4KVvím, už jsem s ním mluvil. Každopádně děkuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalX9 Vloženo před 17 hodinami Sdílet Vloženo před 17 hodinami Tak jsme s @Mike462 srovnali mého, podle mě bezproblémového Superba a jeho, podle něj problémového Passata s mlátícím podvozkem. Projeli jsme nejdřív se Superbem a pak s Passatem pár nerovných míst s kostkami, pár zpomalovacích prahů a nějaké ty tramvajové koleje. Žádný extrémní profi test, jen krátká cca 20 min projížďka po Praze 10! Výsledek za mě: jeho Passat a můj Superb se chovají stejně. Neslyšel jsem žádný tragicky zásadní rozdíl. Možná drobně dunivější zvuk u Passatu v některých místech, ale jinak jsem nic tragického nezaznamenal. Závěr za mě: Je to zřejmě silně individuální vnímání - někdo je na to zřejmě citlivější a někdo má to štěstí, že to tak nevnímá. Je zde tudíž možnost, že tlumiče bouchají všem stejně a nejsou žádné bezproblémové a problémové kusy, jsou tu jen různě citliví vlastníci. Jsem zvědavý jak své dojmy shrne @Mike462 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slapanak Vloženo před 14 hodinami Sdílet Vloženo před 14 hodinami (editace) Že je někdo více citlivý a někdo méně na zvuky to beru. Každý člověk je originál, tudíž každý jsme trochu jiní, ovšem v tomto s Vámi nemohu souhlasit, že je to tímto. Můžu ikdyž se to může jevit jako neuvěřitelné mluvit z vlastní zkušenosti. Nechci to zbytečně protahovat, takže se budu snažit psát v krátkosti. Takže: Měl jsem chvíli nového Kodiaqa 2 2.0 TDi 142 kW 4x4 v ES a hned po prvních metrech odjezdu ze salónu mě auto nezvykle bouchalo, nebo mlátilo - nevím jak to nazvat, však všichni víme co je to za zvuk. Neřešil jsem to, protože jsem si řekl, že je to normální a navíc jsem si říkal, je to přece nové auto, tak co. A to byl Kodiaq 2. Po krátké době jsem byl nucen Kodiaqa vrátit, protože a upřímně jsem si absolutně nemohl zvyknout na jeho vzhled a navíc kategorie SUV mě zkrátka nesedla. Vyměnil jsem ho u Škodovky tedy za nového Superba 4 Combi 2.0 TDi 110 kW. Auto jsem bral tuším v červnu 2024 a podotýkám, že auto mě neskutečně bouchalo úplně stejně jako ten Kodiaq. Naprosto strašné a stejné !!! Šel jsem s tím do Škodovky a tam dělali "mrtvého brouka" tak mě objednali na určitý den, že auto prohlédnou a plno keců k tomu, jenže do té doby nastala opět jiná situace a opět změna a ikdyž se to bude zdát fakt neuvěřitelné, auto jsem byl nucen opět vrátil zpět do Škodovky z důvodu nevytíženosti naftového motoru a následně velice časté regenerace DPF, které jsem neměl čas vypalovat, tudíž to auto dostávalo pěkně zabrat. Prostě jsem to nedával, ale hlavně vše nedomyslel a definitivně vzal Superba 4 liftback, ale v nejsilnějším benzinu 195 kW. Auto jsem kupoval 18.10. 2024 a hned při prvním chytnutí za kliku auta a následně přibouchnutí dveří jsem okamžitě poznal, že je to auto lepší než ten Kodiaq a Superb v dieselu. To auto prostě bylo úpně jiné, bylo mnohem lepší. A samozřejmě první věc co mě zajímala byla, jestli bouchá podvozek a světe div se auto nebouchalo a bylo absolutně krásně tiché jako ve vatě, až jsem z toho byl v šoku. Ten rozdíl byl neskutečný a já štasný, že jsem zřejmě našel dobrý kus, takže tím chci pouze říct, že je to fakt kus od kusu a né jen vnímáním citlivosti zvuků každého jedince. Navíc já spadám bohužel do té skupiny citlivých, takže jsem citlivý na každý nešvar v autě, ale i přesto já u mého Superba fakt nic neslyším a auto zřejmě šlape, tak jak má. Uf! Omlouvám se všem za délku příspěvku, ale jinak to nešlo. 🙂 Editováno: před 14 hodinami, autor: Slapanak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubaak Vloženo před 13 hodinami Sdílet Vloženo před 13 hodinami Hlavní problém je v tom, že srovnávat liftback s combi prostě nelze. Kombíky mají už dekády problém s odhlučněním napříč snad všemi výrobci. Ale samozřejmě tady ŠA udělala nějakou větši chybu a ten zvuk je dost nepříjemnej (možná taky proto, že to auto je opravdu jinak velmi tiché). Pokud se nepletu, tak tu zatím máme pouze jednoho majitele, kterému vyměnili tlumiče i s uložením a ten tvrdí zlepšení. Otázkou je jak moc subjektivní to je. Třeba u mě teď přes zimu to subjektivně vnímám o 50% lépe. A kdyby mi někdo tvrdil, že mi to opravoval, tak tomu snad budu i věřit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo před 9 hodinami Sdílet Vloženo před 9 hodinami Takže konečně jsme po výměně tlumičů u kombíka, uložení, soft a nová geometrie - výsledek je skvělý. Kdybych hodnotil ve škole tak jednička to nebude ale jedna mínus určitě. Bubnování a bouchání se vůbec neprojevuje, podvozek neškáče na nerovnostech jak koza ale je více přilepený s drží jak přibitý. Projel jsem za víkend 300km všeho možného a je fakt téměř 100% klid od všeho. Jezdím na režim normal a někdy přepínám na individual kde to mám nastaveno úplně do měkka. To malé mínus je dle mě pneumatikami. Tlaky gum kontrolovali ve škodovce a je tam 2,6 a 2,5. Konečně můžeme říct, že jsme spokojeni. Nyní ještě doladí víčko nádrže a bude to top. Bohužel i servis nám potvrdil, že někomu se to projevuje více a někomu méně, zrovna v našem případě to bylo fakt dost přes čáru. Já mám tušení, že od počátku o tom věděli a ladili postupně ve výrobě, informace že od dubna to nebouchá je bohužel mylná, v servise měli i novější kusy a taky třískají asi né tolik jak moje prvovýroba......tak za nás 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike462 Vloženo před 5 hodinami Sdílet Vloženo před 5 hodinami (editace) Tak po testu s @MichalX9 byl můj Passat byl podle mého o trochu horší od zadní nápravy, ale jen decentně. Mohlo to být ale i tím, že Passat je R, tzn. že má sportovnější podvozek. Ale těžko říct, combi vs liftback, Passat je navíc 4x4 oproti předku u Superba. Jiné motory - benzin vs nafta, tím pádem jiná hmotnost… Moc nám to neukázalo, snad jen to, že každý to vnímá trochu jinak… Editováno: před 5 hodinami, autor: Mike462 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.