Přejít na obsah

Hluk od podvozku s DCC... bubnovani...

Doporučené příspěvky

Vloženo
V 1. 3. 2025 na 20:30, Sup4KV napsal:

K těm pneu a tlakům : má to minimální vliv na ten negativní projev těch Kayab. Neřešte 18 vs.19 vzal jsem kola z trojky 215/60/R16  minimum hliníku max. pneu a je to takřka stejné, rozdíl je v projevu a jízdních vlastnostech jako takových - průjezd rychleji zatáčkou, přes obruby atd. (žvejkne se , tlumí lépe atd.)  ale to klepání ta samotná činnost těch tlumičů je stejná.  Řešením je pouze si nagaranci zajistit výměnu tlumičů. Nevím jaká je logika v sériích těch tlumičů je jich celkem asi 10. Já mám na 1/24 výroba. sérii AE, kolegovi co mu je vyměnili - AL. Pokud je tu někdo z okruhu ŠA tak by mě to zajímalo jaká je tam posloupnost. Zda karoserie na lince nebo podle abecedy postupný update - netuším. Ale určitě to bude složitější. Ta rozhodná doba mezi updatem by měla být do a po 17.6.24.  Jaký je rozdíl v jednotlivých sériích netuším. Řeknu víc až si auto vyzvednu a kouknu do podběhu, od středy je hotové - výměna tlumičů. Jedu si pro něj v pondělí ještě jsem čekal na lakovnu a výměnu víčka palivové nádrže. Pohodovou sobotu všem.  

16 " pneu mně tam nejdou nasadit - nevejdou se na kotouče.

Vloženo (editace)

Tak po výměně tlumičů i uložení je to mnohem lepší. Sem tam ještě něco klepne, ale to už je v pohodě. Jestli měnili uložení nevím, ale říkali to. Jak to poznat netuším.

IMG_20250417_081234.jpg

Editováno: , autor: ab79
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Dostal jsem svůj vůz Sportline, vyrobený mezi dubnem/květnem 2025.
DCC je hlučné. Podvozek je celkově hlasitější než podvozek bez DCC v Passatu B8/Arteonu nebo Octavii.
Zvuky jsou nepředvídatelné a podle mého názoru méně souvisí s typem povrchu a více s profilem vozovky. Na rozdíl od uvolněných pouzder nemusíte jezdit přes praskliny nebo díry na vozovce, abyste někdy slyšeli zvuk. Záleží spíše na zakřivení nerovnosti nebo hřebenu v asfaltu.

Vloženo

Měl jsem s obyčejnými dcc arteon, kodiaq i superb3 .. a vše bylo komfortní. 

Ale zde i po výměně tlumičů, jsem si na tohle auto prostě nemohl zvyknout a před týdnem jsem ho prodal a vzal jiné.

• o 4 týdny později...
Vloženo (editace)

Před 14 dni jsem si koupil Superb 4 kombi, L&K. Horší reakci tlumičů  na špatnou silnici jsem nezažil. Prý to není závada. Je to jen o pocitech. Ach jo…hrůza. Vladimír

Editováno: , autor: Vladimir11
překlep
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Tak jsem po měsících konečně dosáhl něčeho.  2.0 TDI 4x4 kombi

Výměna tlumičů + uložení.

Cesta byla dlouhá od ledna 2025. Škoda zamítla mou reklamaci, že už je to po úpravách z výroby (42týden/2024). Na stížnosti jako zákazníka přes zákaznickou linku nereagovali více jak měsíc, ale můj prodejce nakonec nějak dosáhl na možnost výměny zda to pomůže. 

Výsledek: pocitově dozvuk po každé větší nerovnosti zmizel, celkově jsou tlumiče stále dost hlučné. Ty původni ke konci (20tis najeto) byly možná i tišší než nyní (asi se "ojely"), navíc jsem zvuky už poslední měsíce neřešil a jen jsem si vždy všiml dozvuku po projetí díry. Takže já z toho už asi víc neudělám a budeme doufat ve zlepšení přímo ve výrobě pro ostatní :)

Editováno: , autor: Errsee
Vloženo

Takže asi nemá cenu se s tím stresovat a řešit výměnu? mám vyrobeno v únoru 2024. zatím sem neřešil , jelikož nemůžu být bez auta. poptám se , až půjdu na první garančku. A uvidím co řeknou 😄

Vloženo (editace)

Unor 24 bych resil.. novsi verze se zacala davat az od 07/24 08. Od te doby zadna novejsi verze neni a nebude. 

doplnim

i novejsi verze proste nejsou ono a od zadu proste jde porad slyset pazvuky. Je na case se s tim smirit 🙂 

Editováno: , autor: bazycek
Vloženo

To mě mrzí, ale popravdě jsem to tak nějak taky vzdal. Mám auto ještě před novou verzí tlumičů. Když jsem byl před pár měsíci na výměně oleje, tak mi technik potvrzoval jak ví, že ty tlumiče jsou naprd a že se na to podívá. Auto jsem pak přebíral a ihned mě odbyl s tím, že na to co mám žádná svolávačka není a nechtěl se o tom vůbec bavit.

Ale popravdě jak tu psal @Errsee, taky mi příjde, že si ty tlumiče prostě buď "sedly" nebo jsem si zvykl :) Na lehce podhuštěných kolech se to celkem dá.

Nechce se mi někde handrkovat o výměně s nejistým výsledkem, protože se zjevně dost vykašlali na odhlučnení celého podvozku a kastle s kterým se toho moc dodatečně dělat asi nedá. Prostě jen další auto pravděpodobně nebude Škoda a nejspíš si dost připlatím.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...